7 mantre care te vor ajuta sa iti schimbi complet viata si sa slabesti

Timp estimat de citire3 minute, 22 secunde

O stare de spirit negativa este elementul-cheie in cazul esecului unei diete. Invata sa te iubesti asa cum esti, respecta-te si lasa loc lucrurilor pozitive sa intre in viata ta. De astazi, discutiile pe care le ai cu tine insuti nu vor mai fi negative, ci pline de energie pozitiva si de obiective realizabile.

Pentru a te ajuta am adunat cele mai importante mantre (formule sacre cu valoare magica si educativa, in unele practici si religii orientale – yoga, budism, hinduism, tantrism, conform DEX). Acestea te vor ajuta sa obtii schimbarea, sa iti recapeti increderea in tine si sa incepi, practic, o noua viata.

„Nu caut perfectiunea”

Trebuie sa fii cu picioarele pe pamânt si sa nu cauti regimul perfect, cu rezultate perfecte, pentru ca asa ceva nu exista. Important este sa ai niste obiective realiste si sa nu iti propui imposibilul. Scopul tau trebuie sa fie sa progresezi in fiecare zi câte putin, in privinta respectarii unui stil alimentar sanatos. Nu uita, „nimic nu este prea dificil daca imparti in pasi mici ceea ce ai de facut” – Henry Ford, fondator al industriei americane de automobile.

„Imi iubesc corpul”

Acum este momentul sa te respecti mai mult si sa incepi sa iti iubesti corpul. Afirmatii de genul „Nu m-a mai sunat din cauza felului in care arat” sau „Nu am succes pentru ca sunt prea grasa” duc la autoumilire si la scaderea totala a increderii. Apreciaza-te pentru ce esti si astfel sansele ca o dieta sa functioneze vor creste semnificativ.

„Ma concentreaz pe lucrurile pozitive

Deschide usa gândurilor pozitive si incearca sa vezi, in fiecare zi, jumatatea plina a paharului. Poti face asta daca nu vei mai fi atât de dura cu fiecare esec pe care il ai. Ti-ai dat seama ca ai mâncat prea mult la prânz? Asta nu inseamna ca trebuie sa te blamezi si sa intri intr-o stare emotionala negativa. Gândeste-te la actiunile pozitive pe care le-ai facut in acea zi sau pe care le vei face, cum ar fi faptul ca ti-ai atins target-ul de 10.000 de pasi.

 Inainte de toate schimba modul cum manânci. Nu te uita la masa la televizor sau la telefonul mobil si incearca sa constientizezi cantitatile de alimente pe care le ingerezi.

„Mâncarea inseamna sanatate”

Atunci când iti faci meniul gândeste-te ca poate reprezenta o vindecare pentru corpul tau, daca faci alegerile corecte. Starea de bine, relaxarea si gândirea pozitiva provin si dintr-o alimentatie echilibrata. Legumele, fructele si dietele lipsite de alimente pline de zahar si de fast-food reprezinta o binecuvântare pentru tot organismul tau.

„Mi se deschide un nou drum in viata”

In momentul in care incepi sa ai un stil de viata sanatos, viata ta se va schimba complet. Vei fi plina de incredere, vei vedea lumea cu alti ochi si, nu uita, ca si cei din jur te vor privi altfel. Vei stârni invidie, pentru puterea pe care ai avut-o sa slabesti, si admiratie, pentru modul in care arati si pentru increderea pe care o afisezi.

„Mintea si corpul se vindeca impreuna”

In momentul in care incepi sa pui sanatatea pe primul plan, nu iti vei goli doar corpul de toxine, ci si mintea de ideile gresite care te tineau pâna acum in loc. Aceste gânduri vor fi inlocuite de unele pozitive, care te vor duce si mai aproape de indeplinirea obiectivelor tale.

„Detin controlul asupra fiecarei mese”

Nu lasa niciodata pe altii sa decida cât, când si cât manânci. Raspunsul la aceste intrebari il ai doar tu. Nu manânci ca sa socializezi, ci pentru a da organismului tau elementele esentiale supravietuirii. Poti spune oricând un NU hotarât daca cei din jur aleg o alimentatie nepotrivita. Decizia este doar a ta, controlul este in mâinile tale!

De fiecare data când simti ca stresul este prea mare e important sa iei o pauza, pentru a nu cadea prada tentatiilor culinare. Inchide ochii, relaxeaza-te, si vei vedea apoi lucrurile altfel.

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate