5 lucruri de care depinde viteza cu care slabesti

Timp estimat de citire1 minut, 55 secunde

Cand vine vorba de slabit, cei mai multi dintre noi vor sa scada in greutate cat mai mult si cat mai repede. De la dorinta la putinta insa e cale lunga, chiar foarte lunga. Cel putin in acest caz. Si asta deoarece exista mai multi de factori implicati, care adesea sunt ignorati.

Oricine s-a angajat vreodata in lupta cu kilogramele in plus stie cat de grea poate fi asteptarea rezultatelor tintite. Timpul pare sa stea in loc, la fel si acul cantarului, iar frustrarea o ia la galop. Cum poti evita acest scenariu? Creandu-ti un stoc serios de rabdare – asa cum nu te-ai ingrasat peste noapte, nici nu poti slabi de pe-o zi pe alta – si, nu in ultimul rand, luand in considerare toate aspectele care iti pot afecta ritmul scaderii ponderele. Stim ca in efervescenta entuziasmului de inceput, la unele dintre ele e posibil sa nici nu te fi gandit macar. Tocmai de aceea, am decis sa le trecem in revista. Sa vedem care sunt, asadar.

Excesul ponderal avut

E o mare diferenta intre a da jos 5 kilograme de la 65 si de la 90 de kilograme. De ce? Deoarece cu cat mai mare e excesul ponderal, cu atat corpul are nevoie de mai multa energie pentru a functiona, iar crearea unui deficit caloric produce negresit un impact mai insemnat. Nu in ultimul rand, atunci cand ai 30 de kilograme in plus e clar ca ai de facut mai multe schimbari pentru a-ti corecta stilul de viata decat atunci cand de greutatea ideala te despart doar 5 kilograme. Deci, ai mai multe optiuni, pe cand in cel din urma caz, e posibil sa trebuiasca sa adopti masuri suplimentare si sa dureze mult mai mult pana cand vei reusi sa-ti atingi tinta.

Cat tai din aportul caloric

Reducerea drastica a cantitatii de calorii consumate chiar din capul locului nu reprezinta o scurtatura catre obiectivul tau. De altfel, aceasta este capcana in care cad majoritatea celor care vor sa slabeasca in doi timpi si trei miscari. Experienta a aratat ca, in cele mai multe cazuri, restrictionarea treptata a caloriilor se dovedeste a fi o strategie castigatoare, cu atat mai mult cu cat ea se face in contul zaharurilor simple si rafinate. Un proces lent nu bulverseaza organismul si te ajuta sa te adaptezi mai usor la schimbari, fara frustrari chinuitoare.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate