3.000 de pasi pe zi, suficienti pentru mentinerea sanatatii

Timp estimat de citire:0 minute, 51 secunde

Daca pana de curand toata lumea recomanda realizarea a 10.000 de pasi pe zi ca metoda de preventie a imbolnavirilor, iata ca oamenii de stiinta vin cu o veste buna pentru cei care nu reusesc sa atinga acest obiectiv.

O echipa de cercetatori de la Universitatea de Stat din Oregon a stabilit ca pentru sanatate chiar si 3.000 de pasi sunt benefici, cu conditia ca acestia sa fie facuti la o intensitate moderata sau mai mare. Concluzia lor s-a desprins in urma analizei datelor furnizate de U.S. Nation Health and Nutrition Examination Survey (NHANES), un studiu de amploare care colecteaza cu regularitate informatii despre starea de sanatate si obiceiurile alimentare de la un esantion reprezentativ pentru populatia americana. In total, au fost studiate dosarele a 3.388 de persoane cu varste de peste 20 de ani, specialistii examinand relatia dintre activitatea fizica definita prin numarul de pasi efectuati pe zi si diversi factori de risc cardiometabolic, cum ar fi tensiunea arteriala, circumferinta taliei, glicemia, nivelurile de insulina si colesterol si indicele de masa corporala.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate