Zece sfaturi pentru a nu renunta la un regim de slabire

Timp estimat de citire2 minute, 0 secunde

In pofida unei motivatii puternice pe care o avem, apare uneori tendinta de a renunta la dieta de slabire. Iata cateva sfaturi care se pot dovedi utile pentru a nu renunta in momentele critice.

1. Nu va fixati un obiectiv de nerealizat. Trebuie sa pierdeti intre 500 grame si un kilogram pe saptamana, acest mod de slabire este rezonabil si realist. Daca se pierd mai multe kilograme pe saptamana, pierdem de fapt apa (ne deshidratam) si masa musculara.

2. Nu faceti o obsesie din regimul pe care il urmati. Cantariti-va o data sau de doua ori maximum pe saptamana. Este inutil sa va cantariti zilnic!
 

3. Cand mergeti la cumparaturi, este necesar sa va faceti o lista doar cu alimentele pe care trebuie sa le consumati si daca este posibil mergeti fara copii, pentru a evita micile tentatii. Este bine sa mergeti doar dupa ce ati luat masa pentru a nu fi tentati sa cumparati din cauza foamei alimente pe care nu vi le doriti de fapt in cura dumneavoastra.

4. Afisati-va meniul de slabire in bucatarie, undeva unde sa fie vizibil, daca e posibil lipiti-l pe frigider.

5. Beti cat mai multe lichide: apa, ceai fara zahar, inainte si dupa masa.

6. Puneti-va prietenii si familia la curent cu faptul ca urmati un regim. In acest fel vor evita sa va propuna un mic aperitiv inaintea mesei sau un desert dupa masa. Ei vor fi langa dumneavoastra pentru a va reaminti motivatia de a slabi atunci cand simtiti ca veti claca.

7. In cazul in care aveti pofta de ceva anume, care este interzis, nu va mai ganditi la acel aliment. Faceti altceva: dati un telefon, ingrijiti plantele, faceti o baie (faceti ceva care sa va indeparteze fizic si mental de toate tentatiile).

8. Miscati-va, nu ramaneti inactivi! Faceti gimnastica, mergeti pe jos pe cat posibil. Evitati scarile rulante si lifturile, incercand sa urcati cateva etaje pe jos.

9. Incercati sa inlocuiti pe cat posibil placerea data de o masa copioasa, cu alte mici “placeri” ale vietii cum ar fi: o ora la salonul de cosmetica sau la coafor, sauna. Cumparati-va saruri de baie parfumate… Pe scurt rasfatati-va!

10. Cumparati-va un articol de imbracaminte preferat (pe care il veti imbracati dupa ce veti slabi). Puneti-l in casa undeva la vedere pentru a putea sa il admirati si astfel sa va convinga sa nu renuntati.

 dr. Laura-Margareta Bara, medic medicina sportiva

 consultant nutritie
 bara_laura@yahoo.com

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate