Un nou studiu constată că ceea ce mănânci are legătură cu momentul din zi în care mănânci

Timp estimat de citire0 minute, 58 secunde

Mâncatul seara târziu este asociat cu un aport mai mare de calorii, precum și cu alimente de calitate inferioară, potrivit unui nou studiu

Scopul studiului a fost de a analiza legătura dintre consumul de calorii de seară și calitatea dietei. A fost realizat de Nutrition Innovation Centre for Food and Health de la Universitatea Ulster din Irlanda de Nord. Studiile anterioare au descoperit că foamea urmează un ritm zilnic și că acest ritm nu este, în anumite privințe, ceea ce oamenii s-ar putea aștepta. Chiar dacă micul dejun și prânzul ar trebui să fie cele mai consistente mese ale zilei,  foamea tinde să fie mai puternică târziu, atingând vârful la aproximativ ora 20:00, după ce majoritatea oamenilor și-au finalizat activitățile zilnice. 

Cercetătorii au descoperit că participanții la studiu consumau, în medie, aproape 40% (39,8%) din alimente zilnic după ora 18:00. Iar aceștia aveau diete mult mai sărace calitativ. Rezultatele sunt importante pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu obiceiul de a mânca seara târziu. Acesta este asociat cu consum ridicat de alimente și cu dietă slabă nutritiv. 

Sursa: medicalnewstoday.com

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate