11.09.2020
516


Timp estimat de citire:
0 minute, 58 secundeMâncatul seara târziu este asociat cu un aport mai mare de calorii, precum și cu alimente de calitate inferioară, potrivit unui nou studiu.
Scopul studiului a fost de a analiza legătura dintre consumul de calorii de seară și calitatea dietei. A fost realizat de Nutrition Innovation Centre for Food and Health de la Universitatea Ulster din Irlanda de Nord. Studiile anterioare au descoperit că foamea urmează un ritm zilnic și că acest ritm nu este, în anumite privințe, ceea ce oamenii s-ar putea aștepta. Chiar dacă micul dejun și prânzul ar trebui să fie cele mai consistente mese ale zilei, foamea tinde să fie mai puternică târziu, atingând vârful la aproximativ ora 20:00, după ce majoritatea oamenilor și-au finalizat activitățile zilnice.
Cercetătorii au descoperit că participanții la studiu consumau, în medie, aproape 40% (39,8%) din alimente zilnic după ora 18:00. Iar aceștia aveau diete mult mai sărace calitativ. Rezultatele sunt importante pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu obiceiul de a mânca seara târziu. Acesta este asociat cu consum ridicat de alimente și cu dietă slabă nutritiv.
Sursa: medicalnewstoday.com

Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023
16.02.2023

Directorul General Catena și Directorul General Fildas Trading, în Top 100 cei mai admirați CEO din România
09.02.2023

Catena sustine „Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii”
21.12.2022