Turtă de cartof umplută cu mozzarella și ceapă verde

Timp estimat de citire1 minut, 16 secunde

Majoritatea cartofilor sfârșesc prin a ajunge prăjiți, copți sau făcuți piure. Oarecum nedrept dacă stăm să ne gândim că din cartofi putem face o sumedenie de alte rețete mult mai creative. Spre exemplu, turtele de cartofi cu mozzarella.

Pe lângă faptul că sunt o rețetă delicioasă, ieftină și ușor de preparat, turtele de cartof pot fi servite atât pe post de garnitură cât și ca fel de mâncare de sine stătător. Pentru prepararea lor avem nevoie de cartofi, ceapă verde, mozzarella rasă, făină, pesmet, sare, piper, ulei de măsline și un ou. Cartofii se taie sub formă de cuburi și se pun la fiert. Apoi se scurg de apă și se pun într-un vas, unde îi pisăm împreună cu oul și cu mozzarella. Tăiem mărunt frunzele de ceapă verde și le adăugăm peste compoziție, împreună cu două, trei linguri de făină. Compoziția rezultată trebuie să fie suficient de legată încât să poată fi modelată sub formă de turte. Turtele rezultate le trecem apoi prin pesmet și le rumenim puțin într-o tigaie încinsă, unsă cu puțin ulei de măsline. Pe foc nu trebuie să le țineți foarte mult. Sunt suficiente două, trei minute, timp în care mozzarella se va topi iar pesmetul va căpăta o culoare apetisantă. Turtele se pot servi cu sos tartar sau cu orice alt sos dulce-acrisor.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate