STUDIU: Nu trebuie sa dormi mai mult, ci mai bine!

Timp estimat de citire1 minut, 0 secunde

Somnul de calitate este un adevarat lux in ziua de azi, asa ca cercetatorii din intreaga lume isi dedica activitatea pentru gasirea formulei ideale. Unul dintre cele mai recente astfel de studii este unul realizat in China, unde oamenii au obiceiuri ciudate in ceea ce priveste somnul.

In primul rand, conform acestui studiu, chinezii dorm in medie 8 ore si 50 de minute in fiecare noapte, dar aproape jumatate dintre participantii la studiu se simt obositi in timpul zilei. In ciuda orelor indelungate de somn, chinezii nu se bucura cu adevarat de odina, pentru ca nu au au un somn de calitate. Cercetatorii au luat masuri, oferind cateva sfaturi pentru un somn mai bun, precum evitarea gadget-urilor inainte de culcare, muzica relaxanta, siestele si masajele. 

Chiar daca te-ai obisnuit cu ele, este bine sa eviti sa petreci timpul de dinainte de culcare “in compania” telefonului mobil, a tabletei sau a laptopului. Gagdget-urile ar trebui tinute in alta camera decat dormitorul, pentru a nu-ti distrage atentia. Cercetatorii au descoperit ca 67,1% dintre participantii la studiu vorbesc la telefon sau pe computer inainte de culcare, iar 43,2 dintre persoanele care se culca dupa miezul noptii au acest obicei din cauza jocurilor pe calculator si a chat-ului.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate