Somnul de proastă calitate, vinovat pentru tulburările intestinale

Timp estimat de citire1 minut, 27 secunde

Dacă te confrunți adesea cu disconfort abdominal, e cazul să acorzi mai multă atenție calității somnului. Un recent studiu a scos la iveală o legătură foarte strânsă între tulburările somnului și dezechilibrele microbiomului intestinal.

O echipă de cercetători de la Universitatea Nova Southeastern din Florida, SUA, a stabilit că somnul are un impact complex asupra sănătății, inclusiv prin afectarea calității și diversității microbiomului intestinal.

Oamenii de știință au ajuns la această concluzie în urma unui experiment simplu, în cadrul căruia au implicat 26 de voluntari. Aceștia au fost rugați să poarte timp de mai multe zile o brățară specială pentru monitorizarea somnului. Dispozitivul a înregistrat ora de culcare, durata somnului, numărul trezirilor nocturne și ora de ridicare din pat. Cu alte cuvinte, a oferit date relevante privind calitatea somnului subiecților.

În același timp, autorii studiului au analizat flora intestinală a participanților, iar rezultatele au fost cât se poate de concludente. Cei care dormeau mai mult și mai bine în fiecare noapte aveau, de regulă, un microbiom de o mai bună calitate, acesta fiind mai bogat și echilibrat.

Cercetările anterioare au relevat că un microbiom sărac și dezechilibrat nu se face vinovat doar de apariția tulburărilor intestinale, de timpul balonărilor, crampelor și problemelor de tranzit. Există studii care sugerează că o diversitate mai mică a bacteriilor care ne populează tubul digestiv ar conduce la dezvoltarea unor afecțiuni ce depășesc sfera digestivă, așa ca maladia Parkinson, depresia, anxietatea și o serie de boli autoimune.

Așadar, mare atenție la calitatea somnului! Aceasta ar putea fi îmbunătățită cu ajutorul suplimentului alimentar SomnControl de la Naturalis.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate