retete
Salata de cartofi cu ansoa si oua de prepelita
Aceasta salata sanatoasa pe care o poti lua cu tine la birou sau o poti manca oricand la pranz are sub 200 de calorii. Se pregateste foarte usor si este perfecta pentru toti cei care prefera gustul de ansoa.
26.01.2018
Timp estimat de citire:
1 minut, 21 secundeTimp de preparare: 10 min
Timp de gatit: 20 min
Calorii: aprox. 175
Ingrediente:
- 4 oua de prepelita
- 100 de grame de fasole verde
- 100 de grame de cartofi, taiati pe jumatate sau in patru (daca sunt foarte mari)
- ansoa, taiat fin
- 1 lingura de patrunjel maruntit
- 1 lingura de arpagic maruntit
- zeama de la jumatate de lamaie
Mod de preparare:
- Pune pe cratita cu apa si las-o safiarba. Adauga ouale de prepelita in apa si lasa-le doua minute. Scoate ouale cu o lingura si pune-le intr-un bol cu apa rece. Adauga fasolea intr-o cratita si las-o sa dea in clocot pentru patru minute, apoi da la o parte cratita si tot cu lingura pune fasolea intr-un bol cu apa rece.
- Pune cartofii sa fiarba pentru 10-15 minute pana cand se inmoaie. Scoate cartofii intr-o strecuratoare si lasa-I sa se raceasca. Decojeste ouale si taie-le pe jumatate. Pune cartofii si fasolea cu ansoa maruntita, ierburile si zeama de lamaie intr-un bol. Adauga ouale de prepelita pentru a servi.
Beneficii:
- Pestele, in special cel de dimensiuni mici, precum ansoa, are o cantitate importanta de calciu, care ajuta la mentinerea sanatatii oaselor si a danturii, dar si in prevenirea unor boli.
- Oul de prepelita are de cinci ori mai mult fosfor, de aproape opt ori mai mult fier si de sase ori mai multa vitamina B1 decat oul de gaina. El contine si minerale esentiale: calciu, zinc, potasiu si sulf.
Marius Vasilescu
Pregătește fursecuri de Crăciun acasă. Rețete simple și rapide
Mai e puțin și intrăm cu toții în febra pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă, i..
09.12.2024