Retete rapide si delicioase cu sfecla rosie

Timp estimat de citire2 minute, 14 secunde

Aceasta vedeta a nutritiei, sfecla rosie, a stat prea mult timp in spatele cortinei – a venit vremea sa straluceasca in lumina reflectoarelor si toata familia sa se bucure de vitaminele, mineralele si gustul sau bun!

Sfecla rosie este bogata in principii nutritive, fiind recomandata in special persoanelor care se confrunta cu afectiuni ale sangelui, celor care sufera de anemie, de hepatita cronica, de diabet, de gastrita hiperacida, de hipertensiune, de ateroscleroza, de boli renale, de constipatie, de varice, copiilor si femeilor insarcinate. Aceasta leguma este bogata in fier, fosfor, potasiu, caroten, vitaminele A, B1, B2, B3 si B6, proteine si fibre alimentare.

Pentru a beneficia la maximum de proprietatile nutritive ale sfeclei rosii, alege legume tari, rotunde, fara pete si de culoare rosu inchis, cu frunze si radacini verzi.

Tartine cu branza de capra si sfecla rosie

Ingrediente:

  • O bagheta de paine integrala cu seminte
  • 200 g de sfecla rosie
  • 250 g de branza de capra
  • 200 g de iaurt natural de capra

Preparare: taie feliile de paine si unge-le cu branza amestecata cu iaurt. Pregateste sfecla la aburi sau coace-o in cuptor, in coaja, pentru a-si pastra vitaminele si aroma. Taie sfecla rondele subtiri si pune rondelele pe tartine.

Gazpacho din sfecla rosie

Ingrediente:

  • 300 g de sfecla rosie coapta sau preparata la aburi
  • 1 castravete taiat felii
  • 100 g de iaurt grecesc sau smantana
  • O lingura de marar tocat
  • 300 ml de apa rece
  • 2 linguri de otet de mere

Preparare: aceasta supa rece este foarte usor de preparat. Tot ce trebuie sa faci este sa mixezi toate ingredientele in blender pana obtii o compozitie omogena. Supa poate fi luata si la pachet, intr-un pahar de shake, si poate inlocui cu succes masa de pranz la serviciu.

Salata cu sfecla coapta si mere

Ingrediente:

  • 400 g de sfecla rosie
  • 1 cana de nuci maruntite
  • 2 mere taiate cubulete
  • 1 lingura de ceapa tocata
  • Salata verde
  • ½ lingurita de miere
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de otet balsamic
  • Sare, piper

Preparare: coace sfecla rosie in coaja pana cand este usor de patruns cu furculita, apoi curat-o si tai-o cubulete. Amesteca toate ingredientele intr-un bol incapator si serveste aceasta salata aromata imediat.

File de somon cu glazura de sfecla rosie

Ingrediente:

  • 2 fileuri de somon
  • 2 linguri de suc de portocale proaspat
  • 1 lingura de suc de lamaie proaspat
  • 1 lingura de xylitol
  • 1 sfecla rosie medie, taiata cubulete cat mai mici

Preparare: intr-o tigaie mica, combina sucul de portocale si de lamaie, indulcitorul si sfecla. Lasa la fiert pe foc mediu pana cand sosul incepe sa se ingroase (aprox. 5 minute). Strecoara lichidul intr-un bol. Unge fileurile de somon cu sosul de sfecla si da la cuptor timp de 15 minute. Poti utiliza cubuletele de sfecla ramase ca garnitura.

Roxana Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu