Retete de Sarbatori: salata de boeuf dietetica

Timp estimat de citire2 minute, 0 secunde

Salata de boeuf este unul dintre cele mai apreciate feluri de mancare de Sarbatori. Este insa un preparat care iti poate afecta silueta, intrucat contine destule calorii. Tocmai de aceea, iti propunem o reteta noua, la fel de savuroasa, dar mult mai usoara.

Cine nu are in meniu salata de boeuf de Craciun si Revilion? Intrebarea este mai mult retorica. Stim ca este „vedeta” meselor festive la romani. Mai stim si ca, preparata dupa reteta clasica, este o veritabila bomba calorica, care-ti poate spulbera eforturile de a evita castigul ponderal. Te poti bucura fara griji de acest produs, daca optezi pentru versiunea ei dietetica. Iti prezentam in cele ce urmeaza reteta de salata boeuf din cartea „Retete dietetice de Craciun”, editata de Clinica de Nutritie KiloStop. O portie din acest preparat (100 g) contine 81 de calorii, 6,4 g de glucide, 7,9 g de proteine, 2,7 g de grasimi si 1,2 g fibre.

Ingrediente pentru 20 de portii

Muschi slab de vita (500 g)

Cartofi (1 bucata mica/100 g)

Castraveti murati (8 bucati mici/200 g)

Gogosari murati (2 bucati/200 g)

Morcovi (2 bucati/200 g)

Radacina de telina (1 bucata mica/200 g)

Pastarnac (200 g)

Smantana cu 12% grasime (200 g)

Mustar (40 g)

Condimente (optional):

Masline negre

Frunze proaspete de patrunjel

Piper alb proaspat macinat

Sare

Mod de preparare:

  1. Se fierbe muschiul de vita la foc potrivit. Atunci cand da in clocot, se indeparteaza spuma care s-a adunat la suprafata apei, se adauga sare si se lasa sa fiarba in continuare, la foc mic, avand grija ca apa sa nu mai clocoteasca.
  2. In timpul fierberii, se acopera oala cu un capac, insa se lasa un spatiu liber de aproximativ un deget, pentru a asigura evacuarea aburului. Muschiul fiert se taie in cubulete.
  3. Se curata legumele, se spala si se pun la fiert in apa clocotita. Dupa ce fierb, se taie in cubulete cartofii, morcovii, pastarnacul, telina, castravetii si gogosarii. Carnea si legumele se pun impreuna intr-un castron mare.
  4. Separat se amesteca pana la omogenizare smantana cu mustarul (cu rol de inlocuitor de maioneza). Se condimenteaza cu sare si piper alb dupa gust, apoi se toarna o parte peste legumele si carnea din castron si se amesteca bine.
  5. Se pune salata pe un platou si se niveleaza, dupa care se acopera suprafetele exterioare cu partea ramasa din inlocuitorul de maioneza.
  6. Salata de boeuf se serveste rece, ornata cu masline taiate in felii subtiri, cu frunze de patrunjel verde si cu fasii subtiri de gogosari sau castraveti murati.

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu