Pulpe de pui cu varza de Bruxelles
Am pregatit pentru o tine o reteta sanatoasa, cu multe vitamine si putine calorii. Carnea de pui este un aliment bogat in protein de buna calitate si sarac in calorii, astfel ca putem spune ca este un aliment ideal pentru silueta. Varza de Bruxelles este bogata in vitaminele K, C, A, B6, potasiu si mangan.
28.01.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 46 secundeIngrediente
- 2 pulpe de pui
- 300 grame varza de Bruxelles
- 5 catei de usturoi
- Ulei extravirgin de masline
- Parmezan
- Otet balsamic
- Busuioc
- Rozmarin
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Intr-un vas se adauga si se amesteca putin ulei de masline, otet, busuioc, rozmarin, sare si piper si se adauga pulpele de pui in amestecul obtinut.
Intr-o tigaie (pentru cuptor) se pune un strop de ulei de masline si se incalzeste la temperatura medie, ulterior adaugandu-se si pulpele de pui si se lasa maximu 5 minute, pana cand acestea devin usor crocante.
Separat, se curata cateii de usturoi si varza de Bruxelles se taie in jumatati.
Dupa ce pulpele au devenit usor crocante, se asaza pe o farfurie, iar in tigaia unde aceastea au fost se adauga usturoiul si varza de Bruxelles. Se adauga sare si piper dupa gust. Se lasa pe foc pana cand varza devine putin aurie.
Cand varza devine aurie se adauga si pulpele de pui iar tigaia se introduce in cuptor (incalzit la aproximativ 200 grade) si se lasa 15-20 de minute.
La final se adauga parmezan ras deasupra.
Beneficii
Carnea este principala sursa alimentara de proteine. Aceasta contine aminoacizi, vitamina B, vitamina D, zinc, fier, seleniu, fosfor. Fosforul ajuta la mentinerea sanatatii dintilor si oaselor, a sistemului nervos central si functionarea eficienta a rinichilor. Carnea de pui are un nivel scazut de grasime, fiind ideala in orice dieta.
100 grame de varza de Bruxelles sunt echivalentul a 40 de calorii. Totodata varza de Bruxelles este bogata in vitamina K, vitamina C, vitamina A, vitamina B6, potasiu si mangan. Consumul de varza de Bruxelles ajuta organismul in lupta cu kilogramele in plus, reduce riscul aparitiei bolilor de inima si diabet.
Pe langa savoare, usturoiul te poate ajuta la reducerea colesterolului si chiar sa slabesti. Contine vitamina C, B6 si are un efect antiinflamator.
Marius Vasilescu
Pregătește fursecuri de Crăciun acasă. Rețete simple și rapide
09.12.2024