Paul Georgescu este primul roman care a inotat 1,6 km in apa inghetata!

Timp estimat de citire:1 minut, 43 secunde

Talentul, ambitia si seriozitatea au dus la o noua performanta memorabila a celebrului inotator Paul Georgescu. Sportivul, sponsorizat de Catena Racing Team, cel mai titrat si mai numeros club polisportiv al unei companii, a devenit primul roman care a parcurs distanta de 1 mila (1.609 metri), in apa inghetata (3,2 grade Celsius), obtinand un timp foarte bun de 22:44:19.

„Mi-am dorit sa obtin aceasta performanta in Romania!”

La cursa desfasurata pe 2 februarie 2019, intr-un bazin exterior din cadrul unui club din Capitala, Paul Georgescu s-a bucurat de sustinerea permanenta a aproximativ 100 de spectatori.

„Mi-am dorit foarte mult sa fac cursa si sa obtin aceasta performanta in Romania, la mine acasa, desi acest record putea fi omologat oriunde in lume!”, a spus Paul Georgescu la finalul cursei.

„Paul este cel mai bun! El este primul roman din istorie care a inotat o mila in apa inghetata! Si cel de-al 253-lea sportiv din lume care a realizat o astfel de performanta! A avut si un timp foarte bun!”, a declarat observatorul cursei, Ger Kennedy, The International Ice Swimming Association (IISA).

Datorita acestei performante deosebite, Paul s-a calificat la Campionatul Mondial de Inot in Ape Inghetate (Winter Swimming World Championship, IISA). Paul Georgescu este cel mai rapid roman care a traversat in 2016 Canalul Manecii fara costum de neopren (cu timpul de 13h 34′) si detinator al titlului „Triple Crown” (English Channel – 54 km, Catalina Channel, SUA – 35 km si Manhattan Island, SUA – 48,5 km), iar visul sau cel mare este sa incheie pana in 2020 proiectul „Ocean’s Seven”, echivalentul „Seven Summits” al alpinistilor care au reusit sa cucereasca cele 7 mari varfuri ale lumii.

Catena Racing Team a obtinut peste 280 de medalii

Cu peste 1.000 de membri activi, angajati si colaboratori ai firmelor Catena, Fildas si Tonica Group, Catena Racing Team promoveaza, in primul rand, valorile dupa care se ghideaza intreaga echipa a grupului Catena-Fildas: ambitie, respect si o colaborare excelenta intre membri pentru atingerea obiectivelor. In cei aproape cinci ani de activitate, Catena Racing Team a obtinut peste 280 de podiumuri – 84 de medalii de aur, 102 de medalii de argint si 94 de medalii de bronz.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate