Patricia de la Amadeus arde 1500 de calorii, urcandu-se pe pereti

Timp estimat de citire2 minute, 25 secunde

Patricia Cimpoiasu, artista din trupa Amadeus, a descoperit o noua metoda de a face sport si de a fi in forma. Pasionata de miscare si de adrenalina, frumoasa bruneta a inceput sa practice escalada. Mai exact, ea se catara pe pereti special amenajati in acest scop sau chiar pe stanci ori versantii muntilor.

Efortul despus in cadrul sesiunilor de catarare este foarte intens, astfel ca, la final, Patricia ajunge sa contabilizeze mai bine de 1500 de calorii arse. Unde mai pui ca se alege cu alte doua beneficii importante: tonifierea si definirea armonioasa a musculaturii intregului corp.

„Escalada este un sport extrem foarte practicat de catre iubitorii muntelui. In acest sport se pune mult accent pe conditia fizica a practicantilor. Escalada consta in depasirea de catre om a obstacolelor naturale sau artificiale ale unui teren abrupt. Poti face asta atat pe stanca, cat si pe structuri artificiale, cum sunt cele din salile de sport. Practic de 2 luni acest sport. Observ cum devine o provocare din ce in ce mai mare si mai placuta stilului meu de viata”, precizeaza artista.

Sportul inclus in programul saptamanalpatricia-cimpoiasu-amadeus-escalada-2

Patricia spune ca se antreneaza saptamanal in cadrul unei sali de escalada si boulderingam si ca a apucat deja sa participe si la cateva antrenamente in aer liber, pe stanca. Ea marturiseste insa ca acest sport nu este la indemana oricui si ca este nevoie sa ai o conditie fizica foarte buna.

„Este un sport de anduranta, extrem de solicitant deoarece te folosesti doar de propriile forte pentru a strabate obstacolele intalnite in timpul catararii pe fetele de panou sau stanca. La prima vedere totul pare destul de «la indemana», insa parcurgerea unor trasee este enervant de grea, mai ales pentru incepatori. Eu consider ca tocmai aceasta este frumusetea acestui sport: provocarea! Te disciplineaza enorm daca reusesti sa-i intelegi beneficiile, daca esti o persoana rabdatoare si perseverenta. Progresul se formeaza cu pasi marunti, in functie de conditia ta fizica, de rezistenta ta, in functie de spiritul tau de orientare, de cursivitate, iar toate acestea le capeti printr-o constanta in antrenamente si seriozitate”, adauga Patricia.

Ea obisnuieste sa-si ia zile libere pentru a putea merge in salbaticie si a face acest sport.

„M-am apucat de acest sport deoarece sunt dependenta de escapadele in natura si vreau sa ma bucur in cat mai multe feluri de libertatea din mijlocul naturii. Oamenii din comunitatea care practica acest sport sunt cu adevarat deosebiti. Spun acest lucru pentru ca nu oricine isi sacrifica trei zile de confort punandu-si rucsacul si cortul in spate pentru a evada putin in salbaticie. Te intorci din munti mai slabit si cu palmele pline de bataturi si rani, dar cu inca o experienta de neuitat si o mare satisfactie in suflet”, spune artista.

Patricia Cimpoiasu este cunoscuta pentru pasiunea sa pentru sport, ea practicand snowboad, wakeboard, SUP, jogging si merge la sala o datp la trei zile pentru antrenamente de crossfit.

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate