Omega 3 poate preveni depresia post-natala

Timp estimat de citire:

0 minute, 40 secunde

Beneficiile pentru sanatate ale acizilor grasi Omega 3 sunt recunoscute de multa vreme, insa, in urma unui studiu recent de la Universitatea din Montreal, acestea aduc o lumina noua si asupra femeilor insarcinate.

Cercetatorii sustin ca, in timpul sarcinii, acizii Omega 3 se transfera de mama la fat si apoi, prin alaptare, de la mama la sugar. Astfel, nivelul de Omega 3 din organismul mamei scade si ramane diminuat timp de cel putin sase saptamani dupa nastere. Cercetatorii canadieni au descoperit ca exista o legatura intre nivelul scazut de Omega 3 din organismul femeilor si riscul de a suferi un episod depresiv dupa nastere. Pentru a-ti mentine nivelul optim de acizi grasi din organism, consuma peste oceanic gras (somon, ton, macrou), seminte de in (printre cele mai bogate surse vegetale) sau ia suplimente alimentare cu Omega 3.

Raluca Baciu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate