Obiceiuri zilnice ale oamenilor fericiti

Timp estimat de citire2 minute, 34 secunde

Fericirea este o optiune subiectiva si personala sau depinde de factorii externi? Studiile arata ca atitudinea potrivita si obiceiurile pe care le avem duc la o stare de spirit pozitiva si ne fac mai fericiti. Lasa-te inspirat de aceste obiceiuri ale oamenilor care par mereu fericiti si include-le in fiecare zi a vietii tale!

Zambesc

Psihologii sustin ca simplul gest de a zambi fara un motiv anume duce la o schimbare in atitudine si ajungi sa te simti mai fericit. Suna ciudat? Un studiu din 2002 arata ca persoanele care au zambit fortat in timp ce se uitau la un film s-au bucurat mai mult de partile pozitive si au trecut mai usor peste partile negative.

Cel mai lung studiu asupra fericirii a fost realizat de Harvard si a durat 75 de ani. Secretul fericirii? Relatiile apropiate, de buna calitate (nu networking!).

Sunt ocupati, dar nu mereu pe fuga

Studiile arata ca oamenii mereu grabiti nu sunt fericiti, insa nici cei fara ocupatie nu se simt mai grozav. Fericirea se afla undeva la mijloc, atunci cand ai o viata productiva in ritmul in care te simti confortabil. Cu siguranta suna ideal, insa este un obiectiv pe care merita sa incerci sa-l atingi!

Au relatii mutual benefice

Oamenii fericiti cred in relatiile cu ceilalti oameni, si nu in cele cu beneficii doar pentru ei insisi. Investeste timp in 2-3 relatii apropiate mutual benefice si asigura-te ca mentii prieteniile vechi, dar si ca dezvolti unele noi.

Aduc valoare

Mai multe studii arata ca oamenii fericiti sunt mai concentrati si se lupta din rasputeri sa aduca valoare in orice domeniu al vietii lor. Nu alege calea mai usoara, ci din contra, alege sa iti faci bine jobul, sa-ti indeplinesti cu succes indatoririle de angajat sau de angajator si sa depasesti asteptarile.

Mananca sanatos

In loc sa consume alimente care ii fac sa se simta obositi si lipsiti de vlaga, oamenii care par sa fie mereu fericiti mananca alimente bogate in nutrienti, pregatite din ingrediente naturale si sanatoase. Nu-ti umple stomacul cu alimente industriale si ultraprocesate, ci alege sa mananci alimente care chiar iti aduc beneficii – revista noastra este plina de idei sanatoase!

Traiesc in prezent

Este greu sa fii fericit atunci cand iti petreci timpul gandindu-te la ce a fost sau fiind ingrijorat cu privire la viitor. Oamenii fericiti traiesc momentul, sunt prezenti aici si acum. Asta nu inseamna sa-ti uiti trecutul sau sa nu-ti faci planuri de viitor, dar accepta ca problemele fac parte din viata si traieste clipa prezenta, exact asa cum este!

Matthieu Ricard este supranumit cel mai fericit om din lume: este doctor in genetica moleculara, in anii '70 a devenit calugar budist si acum traieste in Himalaya.

Accepta schimbarea

In timp ce unii oameni se tem de schimbare si nu au curaj sa modifice un lucru cu care s-au obisnuit, oamenii fericiti sunt impacati cu incertitudinile, iar o potentiala schimbare majora in viata nu-i infricoseaza. Este normal sa ai emotii inaintea unui pas important, insa nu fugi de schimbari – pana la urma, doar daca faci ceva diferit poti obtine un rezultat diferit!

Denisa Toma

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate