Nou record mondial. O romanca de 90 de ani a castigat medalia de aur la mars sportiv

Timp estimat de citire:1 minut, 4 secunde

Elena Pagu, o bucuresteanca de 90 de ani, a adus Romaniei medalia de aur la Campionatul Mondial de Mars Sportiv din Coreea de Sud, castigand proba de 3.000 de metri, la categoria ei de varsta.

Atleta nonagenara a reusit sa doboare si un record mondial, fiind cea mai varstinca participanta care a izbutit sa duca la bun sfarsit o astfel de cursa.

Multipla campioana de talie mondiala

Elena Pagu nu este la prima isprava de acest fel. Ea are in palmares 8 titluri de campioana mondiala, 5 de campioana europeana si 4 de campioana balcanica.

„A fost unul din concursurile mai grele si cu evolutii mai mari. A fost timpul scurt de acomodare cu fusul orarul si, bineinteles, o pretentie foarte mare a comisarilor de traseu care au fost de o exigenta neobisnuita. Am fost ca o surpriza, din nou, pentru toti pentru ca nu era nimeni mai aproape de mine cu 15 ani. Eu am zambit si am alergat. Asa am facut marsul. Am zambit”, a declarat Elena Pagu pentru Digi24.

Elena Pagu s-a nascut 25 iulie 1926, in localitatea Dumbrava Rosie de langa Piatra-Neamt. A inceput sa se antreneze inca de la 9 ani, cand mergea pe jos 18 km pe zi pana la scoala. In 1983, s-a mutat in Bucuresti, unde s-a alaturat unui colectiv format din 16 fosti atleti, ajunsi veterani.

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate