Linguine cu avocado si pesto

Timp estimat de citire1 minut, 3 secunde

Ca ne-am indragostit de avocado, nu mai e deja un secret. Motiv pentru care ne dorim sa-l adaugam in cat mai multe retete sanatoase. Una dintre ele este si cea de linguine cu avocado si pesto. Avocado adauga o consistenta matasoasa si bogata acestei retete. O sa-ti dai seama cat de mult iti place!

Timp de preparare: 25 minute

Timp de gatit: 20 minute

Calorii: 244/porție

Ingrediente

  • 450 de grame de linguine din faina integrala
  • 1 avocado fara samburi
  • 2 cani de busuioc proaspat
  • 1/3 cana de ulei de masline extravirgin
  • ¼ cana seminte de pin prajite
  • ¼ cana de parmezan ras (+ mai mult pentru servire)
  • 1 ceasca de struguri sau rosii cherry, taiate pe jumatate
  • Sare

Metoda de preparare

  1. Intr-o oala cu apa fiarta adauga sare si fierbe linguinele conform instructiunilor de pe pachet, . Scurge-le de apa si pastreaza o cana de apa in care au fiert pastele. Apoi, arunca-le din nou in oala.
  2. Intre timp, intr-un mixer amesteca avocadoul, busuiocul, uleiul de masline, semintele de pin si parmezanul. Se asezoneaza cu sare pana devine cremos. Pentru o textura mai cremoasa, adauga inca un strop de ulei de masline.
  3. Adauga pesto peste paste alaturi de ½  cana de apa de la paste si amesteca-le bine pana se combina. Adauga rosii si mai amesteca o data. Serveste cu mult parmezan.

Marius Vasilescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu