Igiena alimentatiei

Lantul frigului semnifica mentinerea alimentelor la temperaturi scazute, fapt ce permite conservarea calitatilor nutritionale si organoleptice si pastrarea lor optima de la producator pana in bucatarie. Frigul stopeaza proliferearea microorganismelor. De aceea produsele alimentare perisabile trebuie mentinute la temperaturi intre 0 si 4 grade pentru produse de genul: carne, lapte…
Aditivii alimentari sunt parte a multora dintre produsele alimentare pe care noi le consumam in fiecare zi. Ei le ajuta sa nu se deterioreze foarte repede, dau culoare, gust, elasticitate sau leaga diferite componente ale alimentului. E-urile, aşa cum sunt denumiti standard aditivii, prin simpla lor prezenta într-un aliment, determina…
Etichetele produselor alimentare nu au doar rol decorativ, ele trebuie sa contina informatii exacte. Daca acestea sunt incorecte, consecintele ar putea fi teribile, in special pentru cei care sufera de alergii sau de intolerante alimentare. Iata care sunt normele pe care legislatia europeana le prevede in legatura cu etichetarea alimentelor:
Auzim la tot pasul ca prajirea alimentelor este cel mai nociv mod de a gati, indiferent de tipul mancarii. In “Slab sau Gras” vom vorbi despre prajire ca despre o alta metoda de gatit si mai putin despre efectele ei nocive.
Nutritionistii ne spun ca e bine ca uneori sa ne rasfatam cu felul de mancare preferat... dar cand acesta are mai mult decat necesarul caloric pentru o zi intreaga, ar trebui sa ne gandim mai bine.
Bauturile racoritoare sunt printre produsele al caror consum a crescut la un nivel urias in secolul XX. Traditionalele limonade, siropurile, sifonul au fost in buna parte inlocuite cu diverse alte bauturi produse industrial.
In zilele noastre, regasim sarea ca ingredient aproape in orice aliment, chiar si in dulciuri ori sucuri. Completeaza chestionarul si afla daca sarea din dieta ta iti poate pune sanatatea in pericol.
In zilele caniculare de vara, din cauza transpiratiei excesive organismul tau pierde apa si electroliti, proces destul de periculos daca nu inlocuiesti rapid pierderile. Consecintele care pot aparea sunt o serie de tulburari metabolice si cardiovasculare. Apa si mineralele pierdute pot fi inlocuite atat prin lichidele pe care le consumi…
Te trezesti deja obosit, ai o noua zi de munca in fata si trebuie sa fii la inaltime, energic si inspirat. Munca grea, bani putini… stres. Examene. Efort prea intens. Daca in astfel de momente micul tau refugiu consta intr-o ceasca de cafea, o cola sau un energizant, este posibil…
Prin termenul aliment se intelege orice produs care, introdus in organism, serveste la mentinerea proceselor sale vitale, asigurandu-i cresterea si refacerea celulelor, precum si activitatea depusa, fara a fi daunator sanatatii, ci, dimpotriva, contribuind la intarirea ei.
Pagina 4 din 41234
Politica de confidentialitate