Igiena alimentatiei

Articole alese pentru tine

Esti dependenta de ciocolata?
Esti dependenta de ciocolata?
Alcoolul, alimentul toxic
Alcoolul, alimentul toxic
Aditivii alimentari
Aditivii alimentari

Aditvii alimentari sunt substante chimice adaugati în alimente sau bauturi cu scopul de a ameliora diverse proprietati ale acestora : gustul, culoarea..

Carnea, recomandari si atentionari
Carnea, recomandari si atentionari

Importanta carnii pentru buna functionare a organismului nu poate fi contestata, datorita continutului crescut de proteine de calitate superioara si d..

Termen de valabilitate: 2 ani!  Sanatos sau nu?
Termen de valabilitate: 2 ani! Sanatos sau nu?

Va mai amintiti ce mancare buna facea bunica?! Ce prajituri, ce piureuri si chiftelute, ce compoturi… Dar cata munca in bucatarie, pentru ca to..

Avantajele gatitului cu aburi
Avantajele gatitului cu aburi

Metoda gatitului la aburi a inceput sa fie folosita inca inainte ca omul sa descopere focul. Mancarea era gatita deasupra izvoarelor termale sau pietr..

Glucidele, pentru un mai bun echilibru alimentar
Glucidele, pentru un mai bun echilibru alimentar

Glucidele sau zaharurile sunt esentiale bunei functionari a organismului. Exista mai multe categorii de glucide insa doar unele vor fi „privileg..

Margarina sau unt?
Margarina sau unt?

Exista inca o serie de controverse asupra celor doua alimente. Care este mai indicat pentru silueta si pentru sanatate? Vom incerca sa vedem care sunt..

Cu alimentele la microscop (2)
Cu alimentele la microscop (2)

O noapte nedormita, stare de apatie, somnolenta de dupa masa, putere scazuta de concentrare… nimeni nu vrea sa para lipsit de energie. Solutia noua, c..

Cu alimentele la microscop
Cu alimentele la microscop

Daca ar fi sa ne gandim la alimentele pe care le consumam atunci cand suntem stresati sau plictisiti, automat in minte ne vor veni imagini „apetisante..