Igiena alimentatiei

Gata, ne-am decis! De azi nu mai merge, trebuie sa luam masuri pentru ca silueta noastra nu mai este cea de altadata. Va trebui sa începem sa practicam un sport, dar, cel mai important, sa urmam o dieta.
La serviciu sau acasa, comoditatea oferita de fast-food transforma bucataria intr-o camera inutila. Pe masura ce demodata bucatarie pierde teren in fata acestui tip de mancare, cu atat mai mult creste numarul de produse de slabit de pe rafturile farmaciilor, al pastilelor de inima, de stomac pentru probleme cu digestia…
Obisnuieste-te sa imparti ciocolata cu iubitul tau, fara mustrari de constiinta. Multe dintre noi devoram acest deliciu din pura placere sau chiar din dependenta, pentru a calma sindromul premenstrual sau pentru a inlocui sexul. Cert este un lucru: mancam mai mult decat ar trebui. De aici incep neplacerile.
Desi s-au cunoscut mereu efectele nocive ale consumului excesiv, omul a avut o atractie continua pentru bauturile alcoolice, din motive lesne de inteles. Au fost mitizate in multe dintre culturile lumii, utilizate ca remedii pentru diverse afectiuni, produse cu mestesug in majoritatea culturilor traditionale. „Alcoolul este viata si viata e…
Pe langa semnificatia religioasa a Craciunului, oamenii i-au dat, din cele mai vechi timpuri, si un inteles mai… „lumesc”, folosind momentul pentru a-si face cadouri, a canta colinde si a intinde ospete bogate. Daca aceasta laicizare a sarbatorii este sau nu oportuna, lasam pe seama altora sa se pronunte. Ceea…
Aditvii alimentari sunt substante chimice adaugati în alimente sau bauturi cu scopul de a ameliora diverse proprietati ale acestora : gustul, culoarea si/sau rezistenta la alterare. În mod standardizat, la nivel mondial, ei sunt etichetati cu litera "E" si un indice compus din trei cifre.
Importanta carnii pentru buna functionare a organismului nu poate fi contestata, datorita continutului crescut de proteine de calitate superioara si de substante minerale, dar exista o limita a cantitatii zilnice recomandate consumului. Cum este iarna si sezonul sarbatorilor, iar carnea se afla la loc de cinste pe fiecare masa, Slab…
Va mai amintiti ce mancare buna facea bunica?! Ce prajituri, ce piureuri si chiftelute, ce compoturi… Dar cata munca in bucatarie, pentru ca toate aceste bunatati se alterau sau se uscau si isi pierdeau savoarea foarte repede. Ei bine, spre deosebire de bucatele bunicii, multe din alimentele moderne au o…
Metoda gatitului la aburi a inceput sa fie folosita inca inainte ca omul sa descopere focul. Mancarea era gatita deasupra izvoarelor termale sau pietrelor incinse la soare. Acum nu mai este nicio surpriza ca acest tip de gatit a devenit unul dintre cele mai populare, metoda fiind perfecta atunci cand…
Glucidele sau zaharurile sunt esentiale bunei functionari a organismului. Exista mai multe categorii de glucide insa doar unele vor fi „privilegiate” intr-o dieta.
Pagina 2 din 41234
Politica de confidentialitate