Gazpacho cu pepene rosu
In zilele fierbinti ale verii, gazpacho iti merge direct la suflet, fiind una dintre cele mai bune modalitati de a-ti potoli foamea, dar mai ales setea. Iti propunem sa duci experientele culinare la alt nivel si sa incerci un gazpacho cu pepene rosu. Este o bucurie in farfurie!
27.07.2017
Timp estimat de citire:
2 minute, 1 secundaTextura delicata a castravetelui merge mana in mana cu savoarea pepenelui rosu pentru a crea o supa rece dulce-sarata, ultra delicioasa, perfecta pentru a te racori atunci mercurul fierbe in termometre. Se gateste foarte simplu si rapid, fara foc, asigurand un rasfat deplin papilelor gustative.
Ingrediente necesare pentru 6 portii:
- 8 cani de miez de pepene rosu, fara samburi, taiat cubulete
- 1 castravete Fabio de dimensiuni medii, curatat de coaja si seminte, taiat cubulete
- ½ de ardei rosu, taiat fin
- ¼ cana de busuioc proaspat tocat marunt
- ¼ cana de frunze de patrunjel tocate marunt
- 3 linguri de otet de vin rosu
- 2 linguri de hasma/ceapa frantuzeasca tocata marunt
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- ¾ lingurita de sare de mare
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amesteca pepenele rosu, castravetele, ardeiul rosu, busuiocul, patrunjelul, otetul, uleiul si sarea. Ia 3 cani din acest amestec si mixeaza-le bine cu ajutorul unui blender, pana cand obtii o compozitie omogena. Toarna intr-un alt bol mare. Repeta operatiunea cu alte 3 cani din amestecul creat. La final, adauga in supa-crema ingredientele tocate ramase. Se serveste imediat, la temperatura camerei sau racita.
Marimea portiei: 1 cana
Valori nutritionale/portie: 114 calorii; 5 g grasimi, dintre care 1 g sunt grasimi saturate; 21 g carbohidrati; 2 g proteine; 21 mg de folati; 0 mg colesterol; 1,831 UI vitamina A; 34 mg vitamina C; 28 mg calciu; 1 mg fier; 296 mg sodiu; 324 mg potasiu.
Bonus: Vitamina C (57% din DZR) si Vitamina A (37% din DZR)
Cum alegi si pastrezi pepenele
Ca aceasta reteta sa-ti iasa ca la carte, vei avea nevoie de un pepene rosu bine copt, zemos si parfumat. In acest sens, selecteaza un fruct simetric si fara laturi plate, care sa aiba la baza o pata de un galben solar – semn ca acesta a ajuns la maturitate. Avand un continut de 92% apa, pepenele ar trebui sa se simta greu. In plus, atunci cand il lovesti usor cu dosul degetelor, ar trebui sa se auda un sunet grav, cu ecou, altfel spus sa sune a gol. Pentru a-i pastra gustul si calitatile nutritionale, pepenele se pastreaza la frigider sau intr-un loc racoros si intunecat. Intotdeauna, inainte de a-l da la rece, acopera suprafata taiata cu folie de plastic.
Sursa: www.eatingwell.com
Natalia Talmacec
Rețete de smoothie pentru mic dejun
27.09.2024