Fructul HALA, o “planetă care explodează” plină de vitamine

Timp estimat de citire1 minut, 21 secunde

Hala este un fruct mare, comestibil, care seamănă cu ananasul, dar care crește într-un arbore, precum nuca de cocos și este alcătuit din numeroase segmente numite chei sau conuri. Fructul crește în mod natural în Asia de Sud-Est, Australia de Est, Insulele Pacific și Hawaii, dar s-a aclimatizat și în Tenerife sau alte teritorii din zona Mediteranei și Oceanului Atlantic.

Arborele hala poate ajunge până la 14 metri înălțime, are un trunchi spinos și începe să rodească atunci când atinge 5 metri înălțime.  Înălțimea medie a arborelui este de 11 metri. Hala este un fruct care poate atinge o lungime de până la 30 cm, cu zeci, până la sute de segmente care sunt atașate de un miez, fiecare segment având o lungime de aproximativ 20 cm. Pentru a ajunge la pulpa fructului, trebuie să îndepărtezi câteva conuri cu un ciocan ascuțit pentru a face mai ușor procesul când vrei sa le scoți pe celelalte. Marginile exterioare sunt verzi, maronii sau portocalii și sunt foarte fibroase și dure.

Când începi să desfaci fructul, vei remarca că arată ca o planetă care explodează. Are un gust delicat, dulce, similar cu pasta din ananas. Se mănâncă proaspăt, fiert sau măcinat într-o pastă sau se presează până se obține un suc dens de textura laptelui de cocos.

Fructul Hala este bogat in elemente nutritive, precum vitamina B1, vitamina B2, vitamina B4 si minerale – calciu, magneziu si fosfor.

Sursa: finedininglovers.com

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate