Fructele si legumele care ingrasa

Dr. Alin Popescu, medic primar medicina sportiva

Timp estimat de citire1 minut, 32 secunde

Marea majoritate a dietelor si mai toate sfaturile cu privire la alimentatia corecta se bazeaza pe consumul din abundenta al legumelor si fructelor. Desi acest concept este corect, moderatia este cea care trebuie sa ghideze orice dieta.

Cu alte cuvinte, si inofensivele fructe, dar si unele legume pot sa va tina pe loc atunci cand planuiti sa dati jos kilogramele in plus. Motivul pentru care unele fructe si legume ingrasa este cantitatea de carbohidrati (zaharuri) pe care acestea le contin. Nu dorim sa generalizam, spunand ca toate legumele si fructele pot sa duca fie lacrestere in greutate, fie la ingreunarea procesului de slabit, motiv pentru care in cele ce urmeaza va vom prezenta topul fructelor si legumelor pe care ar trebui sa le evitati atunci cand planuiti o cura de slabire.

Cartoful

Desi cartoful este de baza in alimentatia si bucataria romaneasca, acesta este o sursa importanta de zaharuri, fiind astfel o problema pentru cei care vor sa slabeasca. Desi contine vitamina C si potasiu, un cartof de dimensiuni medii poate avea in jur de 90-100 de calorii. Mai mult decat atat, daca este preparat in baie de ulei, atunci ratia calorica este si mai mare. Recomandarea noastra pentru cei care doresc sa slabeasca este de a nu adauga cartofi la ciorba si de a consuma aceasta leguma maximum de 2 ori pe saptamana (de preferat fierti).

Bananele

Bananele reprezinta pentru multi o varianta excelenta de gustare intre mese. Din pacate, o banana de dimensiuni medii poate contine pana la 27 g de zaharuri si aproximativ 105 calorii. Pentru persoanele supraponderale sau obeze, consumul regulat de banane va duce la mentinerea aceleasi greutati sau chiar la spor ponderal. In cazul in care bananele va plac foarte mult si nu puteti renunta la ele, incercati sa le consumati doar la micul dejun si nu mai des de doua ori pe saptamana.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

medic primar medicina sportiva

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate