Frigarui de pui cu dovlecei, ciuperci si lamaie
Aceasta reteta este usor de preparat si are foarte putine calorii (aproximativ 200). Este ideala atunci cand doresti sa mananci ceva usor, fara multe grasimi, si mai ales atunci cand vrei sa scapi de kilogramele in plus.
07.05.2018


Timp estimat de citire:
1 minut, 33 secundeIngrediente
- 300 de grame de piept de pui
- 2 dovlecei
- 150 grame de ciuperci
- 1 ceapa rosie
- 1 lamaie
- ulei de masline
- sare
- pipier
Mod de preparare
Inainte de a incepe, pieptul de pui se taie in cuburi, la fel si cei doi dovlecei. Ciupercile se taie in felii groase, la fel si ceapa.
Lamaia se spala bine, se rade putin din coaja si se adauga intr-un castron impreuna cu sucul de lamaie si uleiul de masline. Bucatile de piept de pui se adauga impreuna cu cele de dovlecel in castron si se amesteca bine totul. Sarea si piperul se adauga dupa gust. Se lasa aproximativ o ora.
Bucatile de carne si cele de legume se infig pe bete de bambus si se asaza pe gratar.
Beneficii
Frigaruile cu legume au aproximativ 200 de calorii, 25 grame de proteine, 20 grame de carbohidrati, 5 grame de fibre, 10 grame de grasimi.
Carnea este principala sursa alimentara de proteine. Aceasta contine aminoacizi, vitamina B, vitamina D, zinc, fier, seleniu, fosfor. Fosforul ajuta la mentinerea sanatatii dintilor si oaselor, a sistemului nervos central si la functionarea eficienta a rinichilor. Carnea de pui are un nivel scazut de grasime, fiind ideala in orice dieta.
Consumul de ceapa ajuta la reducerea colesterolului. De asemenea, ceapa ajuta la combaterea bronsitei, astmului si altor afectiuni respiratorii.
Ciupercile contin o serie de substante necesare organismului, fiind bogate in fibre, vitamine si minerale (vitamina B1, B2, B3, B6, potasiu, magneziu, cupru, fier, fosfor si seleniu).
Continutul ridicat de fibre, vitamine (A, C, B1, B6, B12) si minerale (zinc, mangan, cupru, fosfor, potasiu) din dovlecei ajuta la scaderea in greutate intr-un mod sanatos. 100 de grame de dovlecei sunt echivalentul a numai 15 kilocalorii.
Marius Vasilescu

Rețete sub 400 de kcal cu pește și fructe de mare
31.01.2025