Femeile tinere nu-si dau seama cand se ingrasa

Timp estimat de citire:

0 minute, 45 secunde

Un studiu american abia oferit publicitatii ridica o problema cu care se confrunta femeile tinere: aceea ca ele nu constientizeaza cand se ingrasa, chiar si atunci cand este vorba de 5-6 kilograme in plus. Sa fie si acesta unul dintre motivele epidemiei de obezitate din ultimele decenii?

La studiul organizat de Universitatea din Texas au participat 466 de femei, cu o varsta medie de 25 de ani, iar concluzia la care au ajuns cercetatorii este uimitoare. Timp de 6 luni, o parte dintre femeile participante au castigat in greutateintre 2-4 kilograme si nu si-au dat seama de acest surplus. Totusi, s-a demonstrat ca femeile de culoare si cele carora le erau administrate injectii contraceptive au constientizat schimbarile lor de greutate.

Profesorul care a condus acest studiu neobisnuit a declarat ca urmeaza sa studieze mai indeaproape legatura dintre constientizarea acumularii de kilograme si diferite particularitati culturale, psihologice si de perceptie ale femeilor participante la studiu.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate