Exercitiile fizice trebuie sa fie placere, nu suferinta!

Timp estimat de citire1 minut, 58 secunde

„Fa exercitii fizice cat mai solicitante, ca sa pierzi repede kilograme!”. Ai auzit probabil aceasta fraza de zeci de ori, fie de la prieteni, fie de pe internet. Dar cat de corect este acest sfat? Conform profesorului Michelle Segar, coordonatorul unui studiu, aceasta este cea mai mare greseala pe care o fac femeile in timpul exercitiilor fizice. Si asta pentru ca intensitatea exagerata  a exercitiilor fizice le scade increderea in sine si le fac sa le abandoneze.

Exercitiile fizice are trebui sa reprezinte o modalitate de reinoire si de reinventare, spun specialistii. Mai mult, efortul trebuie sa te faca sa te simti bine, sa zambesti mai mult si sa fii mai pozitiv!

Factorul psihologic este esential!

Exista o legatura extrem de puternica intre mental si slabirea prin exercitii fizice. Abandonarea unui program mult prea solicitant este un lucru obisnuit pentru femeile din intreaga lume. Pe langa abandon mai exista insa un efect negativ, acela psihologic, pentru ca moralul ajunge la pamant. Subiectul se simte neputincios, are o incredere extrem de mica in fortele proprii si, cel mai probabil, va abandona pentru o perioada intentia de a pierde kilograme. O situatie similara se intalneste in cazul regimurilor drastice de slabire, care sunt greu de dus la capat, si duc si ele, in final, la abandon.

Program lejer si motivatie!

Inainte de a incepe un regim de exercitii fizice analizeaza obiectiv ce poti si ce nu poti face. Nu te inhama la niste eforturi mult prea mari, pentru ca nu numai ca nu vei pierde kilograme, dar te vei simti rau, din punct de vedere psihic. Alege un set de exercitii pe care sa le poti face. Gradual, poti creste minutele de efort insa la inceput este esential sa fii motivat mental, sa ai incredere. Planuieste totul in avans si nu te arunca la exercitii dure, ce promit „marea cu sarea”, alege ceva simplu si vei vedea ca, de data aceasta, te vei putea tine de program! Faci sport pentru ca vrei, nu pentru ca trebuie ! Nu incepe niciodata un program de exercitii pentru ca te preseaza cei din jur. Alegerea iti apartine, iar startul trebuie sa il dai doar atunci cand te simti confortabil!

Exercitiile traditionale, ce promoveaza 30 de minute de exercitii fizice intense, nu functioneaza pentru toata lumea. O metoda mai aproape de ceea ce poti „duce”, poate avea rezultate surprinzatoare!

Alin Claudiu Popescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate