Excesul ponderal grabeste imbatranirea creierului

Timp estimat de citire:0 minute, 53 secunde

Creierul persoanelor supraponderale arata cu „10 ani mai in varsta” decat cel al colegilor lor de generatie cu un statut ponderal normal. Concluzia apartine unei echipe de cercetatori de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie.

Aceasta s-a conturat in urma unui amplu studiu care a presupus examinarea creierului cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica a 473 de indivizi cu varste cuprinse intre 20 si 87 de ani. Dupa ce au comparat rezultatele, oamenii de stiinta au fost surprinsi sa descopere diferente semnificative intre subiectii normoponderali si cei obezi in ceea ce priveste volumul materiei albe – acea parte a creierului care transmite informatia. Concret, creierul participantilor cu kilograme in plus prezenta o pierdere de materie alba comparabila celei inregistrate in cazul persoanelor slabe de 60 de ani. De subliniat este ca aceste diferente deveneau evidente incepand cu varsta de mijloc, ceea ce ar putea sugera faptul ca, in aceasta etapa, a vietii creierul uman ar putea fi mai vulnerabil. Autorii studiului spun ca se impun noi cercetari pentru a afla daca aceste modificari la nivel cerebral sunt reversibile odata cu pierderea in greutate.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate