Eurostat: Romanii, cei mai supli europeni

Timp estimat de citire:

0 minute, 40 secunde

Veste excelenta din partea Eurostat. Potrivit celui mai recent raport al acestei autoritati, Romania este statul european cel mai putin afectat de obezitate. Cifrele arata ca in tara noastra rata obezitatii este de 9,4%, din care 9,1% e reprezentat de barbati, iar 9,7% − de femei.

La capatul opus al clasamentului se afla Malta, unde mai bine de un sfert din populatie este obeza (26%). Insula din Marea Mediterana este urmata, in ordine, de Letonia (21,3%), Ungaria (21,2%), Estonia (20,4%) si Marea Britanie (20,1%). In medie, un adult din sase este obez la nivelul Uniunii Europene (15,9%). De mentionat este ca Eurostat confirma corelatia riscului de obezitate cu nivelul de educatie. Astfel, statisticile releva ca a cincea parte dintre obezi au educatie precara (19,5%), 16% au absolvit liceul si 11,5% au studii superioare. Sunt considerate obeze persoanele al caror indice de masa corporala (IMC) – greutatea raportata la inaltime – depaseste 30.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate