12.08.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 21 secundeAm pregătit pentru tine o rețetă ușor de gătit, plină de vitamine, cu puține calorii, dar cu multe beneficii pentru organism. Dovleceii sunt ideali atunci când ești la dietă sau când vrei să adopți un stil de viață sănătos, aceștia fiind bogați în vitamine, minerale și fibre.
Ingrediente
- 2 bucăți de dovlecei medii
- 150 grame de brânză feta
- 2 ouă
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Mod de preparare
Se spală bine dovleceii și se taie în două pe lungime.
Cu ajutorul unei linguri se scoate miezul, fără a atinge marginile.
Într-un bol se sfarâmă brânza feta și se amestecă împreună cu cele două ouă. Se presară sare și piper după gust
Conținutul rezultat se pune în jumătățile de dovlecei și peste ele se adaugă puțin ulei de măsline.
Se lasă la cuptor aproximativ 30 de minute la 200 grade Celsius.
Beneficii
100 de grame de dovlecel sunt echivalentul a numai 26 de calorii. Dovlecelul conține vitaminele A, E, C, K, dar și minerale precum sodiu, potasiu, fosfor, calciu, magneziu. Consumul de dovlecel are beneficii pentru sănătate – ajută la îmbunătățirea vederii, la reducerea nivelului de colesterol, oferă protecție pielii. Datorită conținutului de fibre, dovlecelul ajută la menținerea unei stări de sațietate în timp, astfel că se stimulează pierderea în greutate.
O porție de brânză feta (28 g) conține: 74 de calorii, 6 g grăsime, 1,2 g carbohidrați, 4 g proteine, 0,2 mg vitamina B2, 140 mg calciu, 312 mg sodiu, 94 mg fosfor, 0,5 mg vitamina B12, 0,1 mg vitamina B6, 4,2 mg seleniu.
Rețete savuroase și ușoare cu sparanghel
23.07.2024