Dieta cu salate de vara

Timp estimat de citire2 minute, 50 secunde

Iubim vara, vremea calda si insorita, fructele zemoase si legumele proaspete din care pietele abunda! Daca vrei sa slabesti usor si intr-un mod cat se poate de placut, incearca dieta cu salate de vara, o metoda noua, al carui concept a luat nastere in bucataria faimosului restaurant Chez Panisse din California.

Tasha DeSerio si-a inceput cariera de bucatar la restaurantul Chez Panisse, ce se bucura si acum de o reputatie impecabila, la mai bine de 30 de ani de la deschidere. Indragostita de mancarea buna, Tasha a publicat o carte ce se intituleaza „Salata la cina” si indeamna cititorii sa-si transforme nelipsitele salate in feluri de mancare principale, inlocuind intreaga cina cu un astfel de preparat delicios. In plus, salatele sunt mai usor de pregatit decat alte preparate complicate, sunt pline de vitamine si, daca alegi cu atentie ingredientele naturale, au putine calorii. Suna bine, nu-i asa?

Ai inceput sa tii o dieta si ai nevoie de un supliment alimentar care sa-ti sustina pierderea in greutate? Incearca suplimentul 100% natural Slimero Forte de la Catena!

In principiu, poti utiliza orice ingrediente iti plac, insa autoarea dietei iti recomanda cateva ingrediente perfecte pentru salate delicioase:
Salata verde, rosii, sfecla, ardei gras, cirese, mere, mandarine, hamsii, masline, capere, branza, nuci, seminte, crutoane, paste, orez brun, fasole, oua, fructe de mare, carne de pui, porc, miel, vita, iaurt grecesc, mustar, ulei de masline extravirgin, ulei de seminte de struguri, ulei de nuca, ulei de susan, otet balsamic, otet de vin, suc de lamaie, suc de portocale, sare grunjoasa, piper negru, verdeturi proaspete.
Inspira-te din lista de ingrediente oferita mai sus sau incearca una dintre salatele propuse de noi! In orice caz, avantajele acestei diete sunt multiple, de la infuzia de vitamine de care ai parte odata ce mananci diferite tipuri de salata, pana la pierderea catorva kilograme inainte ca sezonul de plaja sa inceapa.

Salata aromata cu pui, mango si pepene galben


Ingrediente:
O lamaie verde (lime)
170 g de iaurt degresat
O jumatate de lingurita de curry
O lingurita de sare
Un sfert de lingurita de boia iute
4 jumatati de piept de pui fara pielita
O jumatate de pepene galben, decojit, taiat in fasiute
Un mango mare, decojit, taiat in fasii subtiri
O jumatate de ceasca de frunze proaspete de coriandru, maruntite
O salata verde
Preparare: Da pe razatoare coaja lamaii verzi si stoarce sucul. Intr-un bol mare, amesteca o lingura de suc de lamaie verde cu coaja de lamaie, iaurt, curry, sare si boia. Adauga pieptul de pui, astfel incat sa fie acoperit de aceasta mixtura. Acopera bolul si lasa carnea la marinat 15 minute la temperatura camerei. Intr-un castron, amesteca usor cu o lingura de lemn fasiile de mango si pepene galben cu o lingura de suc de lamaie verde, un sfert de lingurita de coaja de lamaie, sare si boia. Incinge gratarul si unge-l cu un strop de ulei, apoi pune puiul condimentat si gateste-l. Pune fiecare bucata de pui pe o frunza de salata verde si decoreaza cu mixtura de mango si pepene galben.

Salata rapida cu afine si nuci

Ingrediente:
O punga de amestec proaspat pentru salata
2 cani de afine proaspete
O jumatate de cana de gorgonzola sau branza cu mucegai albastru, maruntita
Un sfert de cana de nuci coapte, taiate in bucatele
O sticluta de sos vinaigrette
Preparare:  Amesteca usor, cu o spatula de lemn, afinele, branza, amestecul pentru salata si nucile, apoi toarna deasupra sosul. Amesteca din nou si serveste aceasta salata inedita rece.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu