Copiii care se culca devreme se ingrasa mai putin

Timp estimat de citire:0 minute, 56 secunde

Un studiu realizat de Universitatea din Sudul Australiei arata ca ora de culcare a copiilor are o influenta insemnata asupra greutatii lor, iar cei care se culca devreme sunt mai activi si au tendinta de a se mentine in forma.

Studiul a fost realizat pe 2.200 de copii australieni cu varste cuprinse intre 9 si 16 ani, rezultatele indicand ca, indiferent de numarul de ore de somn, copiii care se culca devreme si se trezesc devreme practica in jur de 27 de minute de exercitii fizice in fiecare zi si au sanse mai putine sa devina obezi. Spre deosebire de acestia, copiii care se culca tarziu sunt mai sedentari, se uita multe ore la televizor si petrec mai mult timp in fata calculatorului, arata studiul.

Cercetatorii australieni au concluzionat ca micutii care se culca tarziu sunt de 1,5 ori mai predispusi la ingrasare fata de cei care isi respecta orele de somn. Explicatia consta in faptul ca dimineata este o perioada mai buna pentru activitati fizice, iar seara copiii au mai degraba tendinta de a se uita la TV sau de a conversa online cu prietenii, remarca Dr. Carol Maher, autoarea studiului.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate