Cele mai sanatoase sucuri naturale

Timp estimat de citire1 minut, 56 secunde

De multe ori ne este greu sa inghitim medicamentele recomandate pentru a trata anumite afectiuni, iar in unele cazuri ne sperie alternativa unei interventii chirurgicale. Din lipsa de bani, din teama de reactii adverse sau din dorinta de a incerca tot mai multe tratamente, recurgem la terapii naturale, benefice organismului, fara reactii adeverse si fara riscul dependentei.

Iata cum pot fi tratate unele afectiuni prin folosirea sucurilor naturale din fructe, legume si verdeturi.

Sucuri naturale pentru acnee

Pentru combaterea acneei, este esentiala si primordiala eliminarea consumului de grasimi, lapte nedegresat, ciocolata si frisca. Sucul se va compune din 450 ml de morcovi plus unul dintre urmatoarele componente: 175 ml suc de spanac cu 100 ml suc de varza; 275 ml suc de mere cu 175 ml suc de spanac; 175 ml suc de sparanghel.

Sucuri naturale indicate in alergii

Sensibilitatea la diferite substante, inclusiv la soare poate provoca reactii alergice. Mai intai trebuie gasita cauza alergiei pentru ca aceasta sa fie evitata. Sucurile ce urmeaza nu constituie remedii pentru alergii, ci intaritoare ale organismului: 225 ml suc de morcovi cu 225 ml suc de sfecla; 50 ml suc de anghinare, cu 275 ml suc de telina; 350 ml suc de morcovi cu 100 ml suc de telina; 225 ml suc de morcovi cu 225 ml suc de cartofi. Consumati in fiecare zi doua dintre aceste combinatii.

Sucuri naturale pentru amigdalite

Uneori extirparea amigdalelor nu este necesara, mai ales ca acestea joaca un rol important in controlul infectiilor de la nivelul gatului.

Sucurile ce sunt indicate in afectiunile amigdalelor sunt: 225 ml suc de ceapa cu 225 ml suc de morcovi; 50 g ridiche neagra cu 25 ml suc de usturoi; 375 ml sirop din muguri de brad. Pe langa acestea, se mai recomanda: 225 ml suc de telina cu 225 ml suc de morcovi; 175 ml suc de lucerna, 50 ml suc de telina si 225 ml suc de morcovi; 225 ml suc de mere cu 225 ml suc de telina sau morcovi.

Sucurile naturale in tratamentele cu antibiotice

Antibioticele trebuie prescrise de catre un medic. Antibioticele insa distrug atat bacteriile malefice, cat si pe cele benefice, fara discriminare. De aceea, este necesara restabilirea florei intestinale dupa tratamentul cu antibiotice.

In timpul tratamentelor cu antibiotice se recomanda urmatoarele sucuri naturale: 275 ml suc de mere; 275 ml suc de dovleac cu 25 ml suc de telina; 275 ml suc de ceapa cu 15 ml suc de usturoi; 450 ml suc de papaya. Este indicata consumarea unui iaurt natural zilnic.

Ana Macovei

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate