Canelloni cu spanac
Reteta este usor de realizat si bogata in vitamine (B1, B2, B6, B9, C, E si K) si minerale necesare organismului. Cenelloni cu spanac este alegerea ideala atunci cand esti la dieta, datorita numarului redus de calorii.
08.10.2018
Timp estimat de citire:
1 minut, 9 secundeIngrediente
- 450 grame spanac
- 150 grame branza
- 150 grame pasta de tomate
- 1-2 catei de usturoi
- 70 grame parmezan
- 5 tuburi de cannelloni
- O ceapa
- Sare, piper
Mod de preparare
Se taie marunt ceapa si usturoiul care apoi se calesc usor intr-o tigaie cu putin ulei. In timp ce usturoiul si ceapa se calesc, spanacul se curata si se spala, apoi se lasa la scurs intr-o sita. Cand ceapa si usturoiul capata o culoare aurie, se adauga spanacul si se lasa la preparat.
Dupa ce s-a gatit spanacul, branza se sfarama si se amesteca cu acesta. Compozitia creata se adauga in tuburile de canelloni. Canelloni se “scufunda” in pasta de tomate si se lasa la cuptor 20-30 de minute.
Se servesc calde cu putin parmezan ras deasupra.
Beneficii
Spanacul este bogat in vitaminele B1, B2, B6, B9, C, E si K. Contine proteine, lipide, fier, precum si o substanta specifica, spinacina. Spanacul ajuta la intarirea sistemului imunitar, la imbunatatirea vederii, la asigurarea unei presiuni sanatoase a sangelui sau la prevenirea cataractei ori a bolilor de inima.
Branza de vaci este bogata in vitaminele B2, A, B12, E, sodiu, fosfor, seleniu si are un indice glicemic scazut.
Marius Vasilescu
7 idei de cină pentru bebeluși. Meniuri bebe 8 luni
17.09.2024