Cafeaua poate preveni cancerul de col uterin

Timp estimat de citire1 minut, 5 secunde

Un studiu realizat pe durata a 26 de ani arata ca femeile care consuma zilnic cafea, timp de multi ani, au un risc mai scazut de a suferi de cancer de col uterin. Studiul demonstreaza ca bautura pe baza de cofeina are un rol protector in cazul tipurilor de cancer care sunt legate de obezitate, estrogen si insulina.

Cercetatorii de la Scoala Harvard pentru Sanatate Publica au declarat pentru Jurnalul Asociatiei Americane pentru Cercetare in Cancer: “Cafeaua poate preveni diabetul, datorita efectului pe care il are asupra insulinei, iar acest lucru era deja cunoscut. Noi am emis ipoteza ca ar avea un efect similar si asupra anumitor tipuri de cancer.”

La studiu au participat 67.470 de femei ce au fost monitorizate pe parcursul a 25 de ani, timp in care au fost documentate 672 de cazuri de cancer endometrial. Concluzia studiului este ca femeile care consuma mai mult de 4 cesti de cafea pe zi au un risc mai scazut cu 25% de a suferi cancer de col uterin, spre deosebire de cele care nu beau deloc cafea. Este uimitor totusi ca efectul de preventie a cancerului endometrial a fost observat si in cazul femeilor care consumau mai mult de 2 cesti de cafea decofeinizata, in fiecare zi, acestea avand un risc cu 22% mai mic de a suferi de aceasta afectiune.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate