Bea cafea după micul dejun, nu înainte!

Timp estimat de citire:

0 minute, 50 secunde

O cafea neagră, puternică, care să te trezească după o noapte de nesomn ar putea afecta controlul nivelului de zahăr din sânge, potrivit unui nou studiu. Cercetările efectuate de Centrul pentru Nutriție, Exerciții și Metabolism de la Universitatea din Bath (Marea Britanie) au analizat efectul somnului întrerupt și al cafelei de dimineață.

Publicat în British Journal of Nutrition, studiul arată că, în timp ce o noapte de somn de proastă calitate are un impact limitat asupra metabolismului, consumul de cafea ca o modalitate de a te trezi poate avea un efect negativ asupra controlului glicemiei (zahărului din sânge), mai ales când cafeaua este consumată înainte de masă.  Acest obicei poate predispune pe termen lung la dezvoltarea diabetului de tip 2 și a bolilor cardiovasculare.

Săptămâna aceasta marchează Ziua Internațională a Cafelei (1 octombrie). Cafeaua este acum cea mai populară băutură din lume, cu aproximativ două miliarde de cești consumate în fiecare zi.

Sursa: medicalexpress.com

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate