Atentie la zaharul din sucurile de fructe!

Timp estimat de citire:

0 minute, 47 secunde

Toti stim ca bauturile carbogazoase sunt pline de calorii, asa ca le evitam pe cat posibil, insa cati dintre noi stiu ca sucurile asa-zis naturale contin cantitati impresionante de zahar?

Intr-un studiu britanic realizat recent la Universitatea din Glasgow au fost chestionate 2.000 de persoane, consumatoare fie de bauturi carbogazoase, fie de sucuri fara acid. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele care consumau sucuri de fructe nu erau constiente de numarul de calorii al acestora si nici de continutul de zahar, asa ca ingerau in jur de 450 de calorii pe zi doar band sucuri „naturale”.

Oamenii tind sa subestimeze cantitatea de zahar dintr-un pahar cu suc de fructe, de aceea ingereaza mai multe calorii decat se asteapta. Sfatul autorilor acestui studiu este sa inlocuim orice fel de suc cu apa sau bauturi fara calorii (ceai, variante light) si vom reusi sa dam jos 5% din greutatea corporala, conform unui alt studiu, american, citat in acest caz.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate