3-3-3, formula magica pentru o silueta de vis

Timp estimat de citire2 minute, 27 secunde

Unul dintre secretele corpurilor de zeite ale modelelor Victoria’s Secret a fost scos recent la iveala. Pentru a se mentine in forma maxima, „ingerasii” isi rezerva in fiecare zi timp pentru 3-3-3, un program complex de exercitii fizice conceput de celebrul antrenor american Chase Weber.

Esti in cautarea unei solutii simple si rapide pentru a-ti redefini silueta? Chase Weber, antrenorul cu cea mai mare priza la ora actuala printre vedetele de la Hollywood, a pus la punct un super antrenament care topeste kilogramele in plus in regim de urgenta. A fost creat special pentru supermodele, dar fiind atat de eficient, a devenit foarte popular si printre actori, bloggeri de fitness si chiar sportivi.

3-3-3, in detalii

Cand a creat acest antrenament, Chase Weber a cautat sa gaseasca o combinatie optima de exercitii care sa arda multe calorii, sa corecteze postura, sa dezvolte forta si rezistenta musculara, sa imbunatateasca viteza, flexibilitatea si stabilitatea. A reusit sa faca acest lucru, alternand miscari intense cu unele multi-plane si integrate. Se obtin astfel efecte metabolice si cardiovasculare, care contribuie considerabil la dispersarea tesuturilor adipoase din organism si lucreaza tintit marile grupe musculare pentru o conturare armonioasa a corpului din cap pana-n picioare.

De ce 3-3-3?

Pentru ca antrenamentul este compus din 3 circuite a cate 3 exercitii, realizate in 3 seturi. Concret, se incepe cu o incalzire usoara, apoi se efectueaza fiecare circuit de cate 3 ori si de-abia dupa aceea se trece la urmatorul. Tot antrenamentul e calculat sa dureze intre 30 si 45 de minute. Rezultatele insa merita tot efortul.

Etapele programului

Circuitul nr. 1

  • 20 de genuflexiuni
  • 16 fandari in spate cu ridicarea genunchiului spre piept (cate 8 pe fiecare parte)
  • 8 genuflexiuni cu saritura si semi-rotatie

Circuitul nr. 2

  • 12 flotari clasice
  • 8 Eka Pada Adho Mukha Svanasana (pozitie Yoga care presupune sprijin pe palme si talpa unui picior, cu ridicarea celuilalt picior in prelungirea trunchiului)
  • 16 abdomene cu ridicarea alternativa a picioarelor (cate 8 pe fiecare parte)

Circuitul nr. 3

  • 16 fandari laterale cu mainile ridicate (cate 8 pe fiecare parte)
  • 8 flotari inverse pentru triceps (cu ajutorul unui scaun)
  • 8 abdomene inverse (culcat pe sol, trage genunchii la piept)

Gaseste-ti ritmul

Deoarece este destul de solicitant, antrenamentul 3-3-3 poate fi o provocare prea mare pentru persoanele incepatoare intr-ale sportului. Tocmai de aceea, exista optiunea adaptarii lui la nivelul de pregatire fizica a fiecarui practicant in parte. Astfel, daca nu prea ai ajuns la sala de fitness in ultima perioada, e recomandat sa aplici programul 3-3-1, adica 3 circuite a cate 3 exercitii, efectuate o singura data. Dupa ce te obisnuiesti cu efortul, vei creste progresiv numarul repetarilor pana cand vei ajunge la 3 seturi.

Fiind un antrenament functional complet, 3-3-3 lucreaza excelent intregul corp, economisind timp pretios. Sunt activati muschii bratelor, pieptului, spatelui, abdomenului, feselor si ai picioarelor.

Marele avantaj al programului este ca nu implica echipament, cu exceptia unui scaun sau a unei banci. Drept urmare, el poate fi efectuat oriunde si oricand: acasa, in aer liber, in camera de hotel etc.

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate