Vrei smoothie-uri delicioase vara? Cum sa alegi o masina de facut cuburi de gheata

Timp estimat de citire2 minute, 12 secunde

Ca vrei sa tii dieta sau nu, sa ai un mic dejun sanatos sau o alimentatie echilibrata, ai nevoie de accesoriile potrivite pentru a-ti prepara gustarile. Si daca retetele de smoothie-uri si sucuri s-au diversificat considerabil, in sezonul cald mai avem nevoie de ceva extra pentru ca totul sa fie desavarsit: gheata. Oricat ar fi de delicioasa reteta de smoothie sau suc preparat la blender sau storcator, odata cu canicula avem nevoie si de gheata in pahare. Si daca vrem sa avem totul la un nivel avansat de automatizare, exista pe piata solutii la indemana oricui.

Spre deosebire de alte echipamente de mici dimensiuni de tinut in bucatarie, masina de facut gheata nu este un produs foarte complex si poate fi utilizat de oricine. Practic, masina de facut gheata este in esenta un fel de mini combina frigorifica sau congelator cu cateva caracteristici aparte.

De ce sa tii cont?

  • Este importanta cantitatea maxima de cuburi ce poate fi produsa intr-un interval cat mai scurt de timp, pentru ca, daca e canicula, iti vei dori mai multe cuburi de gheata si mai repede. Implicit, totul este conectat de capacitatea cuvei cu gheata. Adica ce cantitate de gheata poate fi produsa intr-o singura tura sau mai multe ture, pana cand se umple recipientul de gheata.
  • Modelele de larg consum care pot fi gasite atat  in magazinele de specialitate sau pe diferite site-uri de profil, produc gheata intr-o cuva cu o capacitate de maximum 2 kg, in jur de 10 kilograme de cuburi. Practic, pe durata unei zile vorbim de 5 cicluri de umplere. Asta inseamna undeva la maximum 2 kg de cuburi de gheata in aproximativ 5 ore.
  • Ce trebuie sa stii? O masina de facut gheata, ca sa nu se strice, functioneaza pana cand se umple cuva de gheata. Astfel s-ar putea sa fie nevoie de mai multe cicluri de inghetare pana cand se umple aparatul. Daca viteza de congelare este mentionata de producator, de obicei aceasta valoare este exprimata in numarul de cuburi pe ora. Dar fiecare cub are o anumita forma si un anumit volum asa ca informatiile pot varia. La fel de important este si rezervorul de apa. Practic, cu cat este mai mare, cu atat mai multa gheata poate fi produsa pana cand trebuie realimentat.
  • Si daca tot vorbeam de volume si de capacitatea de inghetare, totul tine pana la urma de forma cuburilor de gheata. Pentru smoothie-uri, de exemplu, ar fi ideala o masina care produce fulgi de gheata. Daca esti atras de tot felul de retete unde ai nevoie de cuburi de gheata, exista masini de gheata ale caror cuburi pot fi rotunde cu orificiu central, cuburi compacte sau alte forme geometrice.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate