Tot mai multi bucuresteni fac sport. Numarul celor care alearga a crescut in ultimii cinci ani cu 130%!

Timp estimat de citire0 minute, 57 secunde

Locuitorii Capitalei sunt din ce in ce mai constienti de rolul sportului in mentinerea sanatatii si investesc o parte importanta din timpul liber in activitati fizice, releva un studiu recent privind trendurile in materie de sport din meniul urban.

 Datele arata ca in ultimele 12 luni, 49,3% dintre bucuresteni au iesit la alergat, ceea ce reprezinta o crestere cu 130 % fata de 2014, iar un procent de 31,8% dintre respondenti practica mersul cu bicicleta. Astfel, alergarea si ciclismul se afla in topul activitatilor sportive preferate de populatia din zona Bucuresti – Ilfof, urmate de exercitiile de fitness&bodybuilding, inot si fotbal.

Apetenta pentru sport, un fenomen in plina extindere

In plus, s-a constatat un interes in crestere cu privire la participarea la competitiile de alergare, 35,6% in 2019, comparativ cu 15,6% in urma cu 5 ani, fapt ce explica numarul din ce in ce mai mare al evenimentelor sportive competitive sau necompetitive organizate in ultima perioada. De asemenea, s-a observat o crestere a practicarii sportului in randul persoanele varstince si al segmentului feminin.

Studiul a fost realizat de Quantix Marketing Consulting in primavara acestui an, pe un esantion de 1100 de persoane, cu varste cuprinse intre 18-70 ani

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate