Studiu: dieta mediteraneeană modificată poate fi ideală pentru sănătatea cardiovasculară

Timp estimat de citire:

1 minut, 22 secunde

De zeci de ani, cercetătorii au studiat ce dietă este cea mai bună pentru sănătate. Noile descoperiri arată că o modificare a dietei tradiționale mediteraneene poate fi ideală pentru sănătatea cardiovasculară.

Un studiu publicat recent în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie arată că o dietă pesco-mediteraneeană, care este bogată în vegetale, nuci, cereale integrale, ulei de măsline extravirgin și utilizează fructele de mare ca proteină principală, poate fi calea de urmat. Cardiologul preventiv Dr. James O’Keefe a fost autorul cercetării. „Avem o mulțime de dovezi științifice de primul nivel care arată că acest lucru face cu adevărat o diferență în sănătatea cardiovasculară, în mortalitatea din toate cauzele, în prevenirea demenței, prevenirea diabetului și menținerea unei greutăți sănătoase”, spune el.

Postul intermitent este recomandat ca parte a acestei diete. „Când nu consumi calorii timp de cel puțin 12 ore, inflamația începe să scadă”, spune dr. O’Keefe. „Nu este atât de greu pe cât pare, pentru că atunci când urmezi acest tip de dietă, cu un conținut scăzut de zahăr, carbohidrați nerafinați, conținut ridicat de legume, conținut ridicat de grăsimi de calitate, ți-e mai puțin foame și dormi mai bine.”

Dr. O’Keefe spune că este, de asemenea, cel mai bine să eviți îndulcitorii artificiali și zaharurile adăugate, deoarece pot crește nivelul de insulină. Vinul roșu ar trebui să fie limitat la un pahar pe zi pentru femei și până la două pentru bărbați, potrivit dr. O’Keefe.

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate