Somon cu lamaie, rozmarin si sparanghel
O reteta cu somon este intotdeauna bine-venita. Toata lumea stie ca somonul este delicios si sanatos, mai ales daca este gatit corect. Aduce reale beneficii sanatatii, fiind bogat in acizi Omega-3 si Omega-6 si are multe vitamine si minerale necesare organismului.
28.01.2019
2140


Timp estimat de citire:
1 minut, 6 secundeIngrediente
- 2 bucatie somon file
- 100 grame sparanghel
- 2 catei de usturoi
- Zeama de lamiae
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca usturoiul (pisat) cu zeama de lamaie si cateva frunze de rozmarin.
Amestecul obtinut se foloseste pentru a condimenta somonul.
Intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt se asaza feliile de somon condimentate si sparanghelul.
Se lasa la cuptor aproximativ 20 de minute.
Beneficii
Consumul regulat de somon ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si accelereaza metabolismul. Acizii grasi Omega-3 de care ii contine ajuta la scaderea colesterolului. Consumul de somon a fost asociat cu un risc redus de numeroase probleme cardiovasculare. Somonul este bogat si in proteine, vitamina A, vitamina B6, vitamina C, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sodiu. 300 de grame de somon sunt echivalentul a 367 calorii.
Rozmarinul este o planta mediteraneana, placut parfumata, folosita cu precadere pentru a aromatiza mancarurile. Acesta ajuta la stimularea digestiei.
Usturoiul este sarac in calorii si contine vitamina B1, vitamina B6, vitamina C, mangan, seleniu, cupru, potasiu, fier, fosfor. Acesta este cunoscut pentru efectul sau de reducere a nivelului de colesterol si detoxifiant.
Marius Vasilescu

Rețeta pepene verde prăjit: este senzația verii!
05.08.2022