Somon cu lămâie, rozmarin și sparanghel
O rețetă cu somon este întotdeauna bine-venită. Toată lumea știe că somonul este delicios și sănătos, mai ales dacă este gătit corect. Aduce reale beneficii sănătății, fiind bogat în acizi Omega-3 și Omega-6 și are multe vitamine și minerale necesare organismului.
18.10.2023
Timp estimat de citire:
1 minut, 21 secundeIngrediente rețetă somon cu sparanghel, lămâie și usturoi
- 2 bucăți de somon file;
- 100 grame sparanghel;
- 2 căței de usturoi;
- Zeamă de lămâie;
- Sare;
- Piper.
Mod de preparare somon cu sparanghel, lămâie și usturoi
Într-un bol se amestecă usturoiul (pisat) cu zeamă de lămâie și câteva frunze de rozmarin. Amestecul obținut se folosește pentru a condimenta somonul.
Într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt se așază feliile de somon condimentate și sparanghelul. Se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute.
Beneficiile consumului de somon
Consumul regulat de somon ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și accelerează metabolismul. Acizii grași Omega-3 de care îi conține ajută la scăderea colesterolului. Consumul de somon a fost asociat cu un risc redus de numeroase probleme cardiovasculare. Somonul este bogat și în proteine, vitamina A, vitamina B6, vitamina C, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sodiu. 300 de grame de somon sunt echivalentul a 367 calorii.
Rozmarinul este o plantă mediteraneană, plăcut parfumată, folosită cu precădere pentru a aromatiza mâncărurile. Acesta ajută la stimularea digestiei.
Usturoiul este sărac în calorii și conține vitamina B1, vitamina B6, vitamina C, mangan, seleniu, cupru, potasiu, fier, fosfor. Acesta este cunoscut pentru efectul său de reducere a nivelului de colesterol și detoxifiant.
Idei de dressing sănătos pentru salată
27.11.2024