Salată de pui cu fructe
Cine ar fi crezut că poți avea fructe într-o salată cu piept de pui și întreg preparatul să aibă și un gust delicios? Pentru cei care se îndoiesc de asta, dar și pentru cei care vor să încerce ceva nou și sănătos, am pregătit această rețetă.
01.03.2021
Timp estimat de citire:
1 minut, 35 secundeIngrediente
- salată verde
- 150 grame piept de pui
- 100 grame iaurt degresat
- 40 grame stafide
- 40 grame merișoare
- O portocală
- Suc de lămâie
- Piper negru
- Oțet balsamic
Mod de preparare
Se taie puiul în fâșii și se pune pe grătar la rumenit.
Între timp, salata se spală bine și se rupe în fâșii.
După ce este rumenit puiul, acesta se pune într-un bol și se amestecă cu iaurtul degresat și puțină zeamă de lămâie.
Se amestecă puiul cu iaurt împreună cu merișoarele, stafidele, bucățile de portocală și se condimentează cu puțin piper negru și oțet balsamic.
Beneficii
Carnea este principala sursă alimentară de proteine. Aceasta conține aminoacizi, vitamina B, vitamina D, zinc, fier, seleniu, fosfor. Fosforul ajută la menținerea sănătății dinților și oaselor, a sistemului nervos central și la funcționarea eficientă a rinichilor. Carnea de pui are un nivel scăzut de grăsime, fiind ideală în orice dietă.
Portocalele sunt sărace în calorii și bogate în fibre, vitamine și minerale, motiv pentru care sunt alegerea perfectă atunci când ești la dietă. Fructele sunt un antioxidant ideal și nu conțin grăsimi saturate sau colesterol. Pe lângă vitamina C, portocalele conțin vitaminele A, E, B1, B2, B3, B5, B6, calciu, magneziu, cupru și potasiu.
Merișoarele sunt fructe de pădure cu numeroase beneficii. Fructele au proprietăți antibacteriene și conțin antioxidanți, iar consumul acestora ajută la întărirea sistemului imunitar, la combaterea Helicobacter pylori și la prevenirea infecțiilor urinare.
Lipie cu pui și legume
29.03.2021