Retete pentru faza de atac a dietei Dukan

Timp estimat de citire3 minute, 46 secunde

Initial foarte populara in Franta, dieta Dukan s-a raspandit rapid in toata lumea si a devenit una dintre dietele preferate ale oamenilor de pretutindeni. Cum dieta Dukan este atat de iubita si la noi, va oferim cateva retete usor de preparat pe care le puteti savura si in perioada de atac, adica la inceput, atunci cand slabiti cel mai mult.

Citeste mai multe despre dieta Dukan si invata sa gatesti retete care te ajuta sa slabesti!

Dieta Dukan a fost creata de medicul francez Pierre Dukan acum mai bine de 30 de ani, insa a inceput sa fie cunoscuta la nivel global odata cu publicarea cartii, acum 13 ani – cand au fost vandute nu mai putin de 10 milioane de exemplare! Dieta presupune patru faze, iar in prima se obtin cele mai bune si rapide rezultate. In faza de atac poti slabi si o jumatate de kilogram pe zi, alimentele permise fiind doar cele bogate in proteine si sarace in calorii.

Dieta Dukan este populara si in randul unor vedete precum Jennifer Lopez, Giselle Bundchen, Penelope Cruz sau Kate Middleton si mama acesteia.

Ce presupune faza de atac?

Prima si cea mai intensa etapa e dietei dureaza intre 1 si 10 zile, in functie de numarul de kilograme pe care le ai de pierdut. In acest moment, trebuie sa respecti o serie de reguli care te ajuta sa slabesti rapid: sa mergi pe jos (obligatoriu!) 20 de minute in fiecare zi, sa bei cel putin un litru si jumatate de apa si sa mananci zilnic doar din alimentele permise, plus o lingura si jumatate de tarate de ovaz, bune pentru digestie. Mai nou, dr. Pierre Dukan sustine si consumul unei linguri de fructe goji in fiecare zi, chiar si in perioada de atac. Pe scurt, ai voie sa consumi, fara limita de calorii sau cantitate (in afara de oua):

  • Carne saraca in grasimi: vita, vitel, sunca fara grasime, ficat de vita sau pui, iepure, strut, curcan, pui, pasari de vanat.
  • Fruce de mare: orice tip de peste, crustacee sau fructe de mare, doar sa nu aiba ulei sau sosuri grase.
  • Lactate degresate: orice tip de lactate degresate, fara fructe sau zahar adaugate.
  • Oua: poti consuma 4 oua intregi pe saptamana daca ai probleme cu colesterolul sau 7 daca nu. Albusul de ou poate fi mancat fara restrictii.
  • Proteine vegetale: doar tofu este permis.
  • Indulcitori (cu exceptia fructuozei), otet, mustar, condimente, verdeturi, usturoi, ceapa (ca si condiment), suc de lamaie (nu baut, doar adaugat in mancare), guma de mestecat fara zahar, ceai, cafea neagra.

Retete pe care le poti pregati in faza de atac a dietei Dukan

Pui tandoori (indian)

Ingrediente:

  • 6 file-uri din piept de pui
  • 2 borcanase de iaurt degresat
  • 2 lingurite condiment mix tandoori
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • O bucatica de ghimbir de 2 cm, maruntita
  • 2 ardei iuti, maruntiti
  • Suc de lamaie, sare, piper

Preparare: Amesteca toate ingredientele, cu exceptia carnii, in blender. Pune carnea intr-un bol, toarna mixtura deasupra si las-o la marinat peste noapte, in frigider. Pune carnea in cuptor, la foc mare, pentru 20 de minute, apoi las-o 2-3 minute pe gratarul incins, pentru mai multa aroma.

Briose din tarate de ovaz si scortisoara

Ingrediente:

  • 6 linguri de tarate de ovaz
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2 oua
  • 6 linguri de iaurt cu 0% grasimi
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Indulcitor

Preparare: Amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol, apoi adauga ouale si iaurtul, amestecand pana la omogenizare. Adauga indulcitor dupa gust. Imparte mixtura in 6 forme de briose si pune-le in cuptorul incis la 170 grade Celsius, timp de 15-17 minute.

Somon cu sos de mustar si marar

Ingrediente:

  • 4 file-uri de somon
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 1 lingura de mustar clasic
  • 6 lingurite branzica proaspata fara grasimi
  • O legatura de marar, tocata fin
  • Sare si piper

Preparare: Pune somonul in congelator cateva minute, astfel incat sa-l poti taia mai usor in fasii subtiri. Coace fasiile de somon intr-o tigaie non-aderenta, timp de 1 minut pe fiecare parte, apoi pune-le intr-o farfurie. In aceeasi tigaie, coace ceapa, apoi adauga branzica si mustarul si lasa sosul sa se ingroase timp de  minute. Pune la loc in tigaie somonul, condimenteaza cu marar, sare si piper si… masa e gata!

Caffe frappe

Ingrediente:

  • cana de cafea neagra tare sau espresso, rece
  • O cana de lapte degresat, rece
  • 4 lingurite de indulcitor
  • 16 cuburi de gheata

Preparare: Pune cafeaua, laptele si indulcitorul in blender si mixeaza pana cand textura devine omogena si spumoasa. Adauga cuburile de gheata si mixeaza pana cand gheata este maruntita, apoi amesteca bine, toarna in pahare si savureaza caffe frappe-ul dietetic cu paiul.

Surse pentru retete: dailymail.co.uk, dukandietmeals.co.uk, mydukandiet.com

Raluca Baciu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate