Retete de post si de dulce cu putine calorii

Timp estimat de citire1 minut, 46 secunde

In perioada scurta de post ramasa pana la sarbatoarea Pastelui, inspira-te din trei retete vegetariene propuse de restaurantul cu specific dietetic Diet Center! Iar masa festiva, imbelsugata cu preparate traditionale, capata o savoare light daca servesti si o tocanita de vitel cu numai 61 de calorii la o suta de grame.

Supa-crema de broccoli, de post

Calorii/100 g: 28

Ingrediente: broccoli, ceapa,cartofi, piper, sare

Preparare: Se spala legumele si se pun la fiert. Dupa ce s-au fiert, se scurg intr-un bol (fara a arunca supa) si se pun in blender. Se amesteca in blender pana capata o consistenta cremoasa. Se toarna o parte din supa de legume obtinuta peste pasta de legume, pentru a dilua putin crema. Se pune sare si piper dupa gust.

Orez cu linte de post

Calorii/100 g: 85

Ingrediente: orez, linte, ulei, chimen, sare, piper, ceapa – optional

Preparare: Orezul se spala bine si se pune la fiert impreuna cu lintea si putin ulei. Cand sunt aproape gata, se adauga sare, piper dupa gust si putin chimen. Preparatul se serveste cu ceapa taiata julienne calita deasupra, insa acest lucru este optional.

Tocanita cu carne de vitel si legume

Calorii/100 g: 61

Ingrediente: pulpa de vita, ciuperci, cartofi, spanac, morcovi, ceapa alba, usturoi, ghimbir, ulei, piper alb, rosii, patrunjel

Preparare: Pulpa de vita se taie in cubulete mici. Se taie legumele in cubulete. Toate ingredientele se pun la fiert, cu apa suficienta, pe foc mic. Pentru o consistenta mai densa, se fierb pana cand apa scade. La sfarsit se adauga patrunjelul si ghimbirul.

Reteta de negresa de post

Calorii/100 g: 249

Ingrediente: faina, ulei floarea-soarelui (2 linguri), apa, miez de nuca, stafide, fructoza, praf de copt, cacao, esenta rom, nuca de cocos

Preparare: Se amesteca faina cu zaharul, stafidele, nuca taiata marunt si praful de copt. Apa si uleiul se toarna peste. Se amesteca bine cu telul si apoi cu mixerul, pentru a nu face cocoloase de faina. Se adauga esenta de rom si pudra de cacao si se mai amesteca pentru 1 minut. Se porneste cuptorul, pentru a se incalzi. Se da la cuptorul preincalzit pentru aprox. 30 de minute. Se serveste cu nuca de cocos deasupra.

Multumim: Diet Center, www.dietcenter.ro

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu