Retete culinare rapide cu legume

Timp estimat de citire2 minute, 28 secunde

Fie ca tii sau nu post in aceasta perioada, este bine sa iti suplimentezi meniul alimentar cu preparate culinare sanatoase, pe baza de legume si ingrediente bogate in fibre. Retetele propuse de noi se prepara foarte repede, sunt gustoase si pline de vitamine! Incearca-le si tu!

Poti consuma preparatele din legume ca atare sau ca garnitura, pe langa 100  g de piept de pui la gratar sau o feliuta de carne de vita la cuptor. In sezonul rece poti manca sanatos, chiar daca ai acces limitat (sau sunt mai scumpe) la salata verde, rosii sau alte legume proaspete. Inspira-te din retetele oferite de Slabsaugras.ro pentru a gati rapid si a manca sanatos!

Risotto cu ciuperci si morcovi
Ingrediente:
O cana de orez cu bob lung
300 g de ciuperci taiate marunt (pot fi si congelate)
100 ml de suc de rosii
O ceapa mica
2 morcovi
O legatura de patrunjel
2 linguri de ulei de masline
O lingurita de sare
Preparare: Caleste ceapa, ciupercile si morcovii taiati fasii subtiri timp de 2 minute in uleiul de masline incins, apoi adauga orezul spalat, sucul de rosii si o cana de apa. Lasa sa fiarba pana scade apa si orezul este moale, apoi adauga patrunjelul tocat si serveste cald.

Spaghete “Bolognese” – reteta pentru vegetarieni
Ingrediente:
Un pachet de spaghete din faina integrala
Un pachet de cubulete de soia
O conserva de rosii decojite
O ceapa
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
O lingura de oregano
Un varf de cutit de sare
Preparare: Ceapa se taie in fasii subtiri si se caleste un minut in uleiul de masline, apoi se adauga cubuletele de soia, rosiile decojite, usturoiul pisat si mararul. Lasa sa fiarba si, la sfarsit, adauga sarea, amesteca si pune sosul deoparte. Separat, fierbe spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, strecoara apa, pune spaghetele intr-un bol si adauga sosul, amestecand usor.

Salata de cruditati si fasole – gata in 5 minute!
Ingrediente:
O conserva de fasole
2 morcovi
1 telina mica
O legatura de patrunjel
Sucul de la o jumatate de lamaie
Un varf de cutit de sare
Preparare: Scoate fasolea din conserva si spal-o bine, apoi pune-o intr-un bol de salata si adauga telina si morcovii dati pe razatoare, patrunjelul tocat, sucul de lamaie si sarea. Amesteca si masa e gata!

Rondele de morcovi la cuptor
Ingrediente:
300 g morcovi
2 catei de usturoi
O lingurita boia de ardei dulce
O lingurita de cimbru uscat
O lingura de ulei de masline
Un varf de cutit de sare
Un varf de cutit de piper
Preparare: Curata, spala si taie morcovii in rondele, apoi pune-i intr-un vas termorezistent uns cu uleiul de masline si amesteca-i cu usturoiul pisat si condimentele. Pune vasul la cuptorul preincalzit timp de 25 de minute, apoi serveste preparatul cat este cald. Daca mancarea ti se pare prea “uscata” si preferi preparatele cu mult sos, poti adauga, inainte de a pune la cuptor, o cana de sos de rosii (passata).

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu