Pui cu miere si ghimbir
Aceasta reteta este una usor de preparat si poate aduce numeroase beneficii. Ghimbirul este cunoscut pentru efectele sale benefice impotriva racelilor, reumatismului sau indigestiei, in timp ce mierea este un antibiotic natural si are proprietati antiinflamatorii.
15.03.2018
Timp estimat de citire:
1 minut, 22 secundeIngrediente
- 4 bucati mici de piept de pui
- 1 lingurita de miere
- 1/4 linurite de ghimbir
- 1 lingurita suc de portocale
- 3/4 cana cereale zdrobite
- 1/2 lingurita patrunjel uscat
- piper negru
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca mierea, sucul de portocale, ghimbirul si piperul negru, iar compozitia se toarna peste pui. Pieptul de pui combinat cu cerealele se adauga intr-o tava antiaderenta si se lasa aproximativ 20 de minute sa se coaca.
Beneficii
Pe langa utilizarea in domeniul culinar, ghimbirul poate fi folosit in:
- indigestie: Cateva bucati de ghimbir calmeaza durerile abdominale si redau pofta de mancare. Sucul de ghimbir ajuta la prevenirea starilor de voma sau de greata.
- raceala: Datorita proprietatilor sale, ceaiul de ghimbir este ideal in combaterea simpomelor de raceala, febra sau inflamatii ale gatului.
- prevenirea diabetul si complicatiile cauzate de diabet: Ghimbirul poate reduce nivelul glicemiei si poate ajuta la scaderea cantitatii de grasimi din sange.
Mierea contine vitamine, aminoacizi, minerale si antioxidanti. Dintre vitamine, cele mai importante sunt vitaminele A, C, D, K, complexul de vitamine B. In lupta cu kilogramele in plus, mierea poate fi un aliat de nadejde. Aceasta este un substituent al zaharului si stimuleaza metabolismul.
Principala sursa alimentara de proteine este carnea, aceasta continand aminoacizi, vitaminele B, D, minerale (zinc, fier, seleniu, fosfor). Fosforul ajuta la mentinerea sanatatii dintilor si oaselor, a sistemului nervos central si functionarea eficienta a rinichilor. Carnea de pui are un nivel scazut de grasime, fiind ideala in orice dieta.
Idei de cină rapidă și sănătoasă pentru oameni ocupați
16.09.2024