Prezenta nucilor in alimentatie scade riscul cardiovascular

Timp estimat de citire0 minute, 46 secunde

Persoanele care mananca in mod regulat fructe cu coaja lemnoasa, precum nucile, migdalele sau fisticul, se confrunta cu un risc mai mic de a suferi de boli cardiovasculare, fata de cele care consuma rar sau niciodata astfel de alimente.

Concluzia apartine unui grup de cercetatori americani care au examinat dosarele medicale, stilul de viata și obiceiurile alimentare a peste 210.000 de angajati din domeniul sanitar, care nu prezentau probleme notabile de sanatate la inceputul perioadei de monitorizare. Dintre aceștia, dupa 20 de ani, peste 14.000 au dezvoltat o patologie cardiovasculara: 8.390 o boala coronariana și 5.910 un accident vascular cerebral (AVC). Corelarea tuturor datelor a scos la iveala ca, spre deosebire de subiectii care nu mancau niciodata sau foarte rar acest tip de fructe, cei care le aveau in meniu (cate o portie de 28 de grame) de cel putin cinci ori pe saptamana aveau un risc diminuat cu 14% pentru afectiunile cardiovasculare și cu pana la 20% pentru boala coronariana.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu

Abonează-te