Omega 3 poate preveni aparitia dementei

Timp estimat de citire0 minute, 43 secunde

Un nou studiu, prezentat in luna iulie 2011 in cadrul Conferintei Internationale a Asociatiei pentru Alzheimer, arata ca persoanele cu varsta de peste 65 de ani care consuma regulat acizi grasi Omega 3 prezinta un risc mai scazut cu 20-30% de a suferi de o forma a dementei.

Peste 2.000 de barbati si femei au participat la acest studiu, iar cercetatorii par sa fi descoperit o legatura intre consumul de acizi grasi esentiali, precum Omega 3, si riscul mai scazut de a face dementa la o varsta inaintata. In schimb, riscul de instalare a dementei este mai crescut in randul persoanelor care obisnuiesc sa consume cantitati mari de alimente bogate in acid palmitic, precum unt, branza, carne de vita si lapte.

Acizii grasi se gasesc cu precadere in semintele de in, somon, nuci si sardine – din acest articol poti afla cele mai bune 10 surse de Omega 3.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate