O plimbare de 15 minute iti scade pofta de dulciuri

Timp estimat de citire0 minute, 59 secunde

Ti se intampla adesea sa lucrezi la birou si sa ti se faca pofta de ceva “bun”, precum un baton de ciocolata? Cercetatorii de la Universitatea Exeter au gasit remediul: plimbarile scurte!

“De multe ori simtim ca aceste gustari ne dau o doza de energie sau ne ajuta sa trecem cu bine peste stresul pe care il presupune fiecare serviciu, inclusiv plictiseala. Oamenilor li se pare dificil sa renunte la micile lor rasfaturi de zi cu zi, dar acest studiu arata ca vor reusi sa diminueze la jumatate consumul de dulciuri daca fac o mica plimbare”, a declarat Adrian Taylor, profesorul coordonator al studiului.

Cercetatorii de la Universitatea Exeter au invitat 78 de persoane amatoare de ciocolata intr-un mediu de lucru simulat, dupa ce nu mai mancasera ciocolata de doua zile. O parte dintre participantii la studiu au facut o scurta plimbare, simulata cu ajutorul unei benzi de alergat, iar celalalt grup s-a odihnit un scurt timp inainte de a li se da o sarcina dificila. In timp ce rezolvau problema data, persoanele care au facut putina miscare au consumat o cantitate de dulciuri cu 50% mai mica decat cele care s-au odihnit.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate